Viorel Cataramă sare în apărarea lui Claudiu Manda şi-l atacă pe Traian Băsescu

După ce Traian Băsescu nu a acceptat propunerea lui Victor Ponta de a-l numi pe Claudiu Manda în funcţia de ministru al Bugetului, pe motiv de lipsă de experienţă, Viorel Cataramă îl apară. Omul de afaceri îi reaminteşte actualului preşedinte că atunci când a fost numit Ministru al Transporturilor nici el nu avea experienţa necesară pentru o astfel de funcţie.

06 aug. 2014, 06:50
Viorel Cataramă sare în apărarea lui Claudiu Manda şi-l atacă pe Traian Băsescu

„Hai sa ne întoarcem în anii 90. Ce experienta avea domnul Basescu cand a devenit in 90 ministru al Transporturilor in Guvernul Petre Roman? Zero! Venea de la Capitan de vas! Ce experienta putea sa aiba din aceasta functie pentru ministru Transporturilor intr-o tara numita Romania? Niciuna. Este si cazul acestui tanar de la Craiova care eu cred ca este acuzat pe nedrept ca e tanar si ca a fost director al Casei de cultura. Funcţia de ministru este o functie administrativa, nu este o functie politica, este o functie tehnocrata”, a spus Viorel Cataramă la România TV.

Citeşte şi:  Ponta: Dacă Băsescu îi respinge pe Manda şi Biro, apoi fac alte propuneri. EBA, la Cultură. Blejnar, la Buget

Victor Ponta a declarat marţi că aşteaptă ca preşedintele Traian Băsescu să respingă printr-un act oficial propunerile de miniştri pentru Buget şi Cultură şi abia apoi va face alte două nominalizări.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri că nominalizările făcute de premier pentru funcţia de ministru al Bugetului, în persoana lui Claudiu Manda, şi al Culturii – Rozalia Biro sunt nepotrivite.

„În ceea ce priveşte nominalizările eu le consider nepotrivite, ceea ce nu înseamnă că astăzi le-am şi respins”, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.

Băsescu a criticat-o pe Rozalia Biro în ceea ce priveşte înţelegerea limbii române.

„La Ministerul Culturii doamna Rozalia Biro, de la dânsa am aflat şi a aflat toată România că nu are niciun biped în familie şi, de asemenea, am aflat tot de la dânsa zilele acestea că în România se nasc tot mai puţini bipezi. Cred că avem o problemă complicată de înţelegere perfectă a limbii române pentru un membru al Guvernului şi aici mai este un argument pe care îl am în vedere atunci când mă gândesc la această nominalizare: practic Ministerul Culturii nu este un minister care să aibă foarte mulţi bani, dar este un minister care lucrează cu intelectualitatea din România, cu creatorii din România, iar cultura românească este în proporţie de circa 90% o cultură de limba română”, a afirmat şeful statului.

Traian Băsescu: Nominalizările făcute de Victor Ponta la Cultură şi Buget sunt NEPOTRIVITE VIDEO

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că Uniunea nu va face o altă nominalizare la Cultură şi că aşteaptă decizia preşedintelui în acest sens

„Cea mai complexă experienţă a dlui Iulian Manda este legată de funcţia de director la Casa de cultură a studenţilor din Craiova”, a mai spus şeful statului.

CITEŞTE ŞI ROZALIA BIRO îi răspunde lui Traian Băsescu după ce a fost criticată pentru GAFELE făcute

Preşedintele a adăugat că este ruşinos că Victor Ponta a propus asemenea candidaţi pentru cele două ministere.

„Se pare ca e o răsplată pentru Olguţa Vasilescu, pentru efortul făcut sa organizeze lansarea lui Ponta care tocmai venea cu pantofii de lac de la inundaţii. Aici a fost mai penibil chiar decât cu barca dar nu s-a prins prea multă lume. S-a dus numai pe asfalt, unde nu ajunsese apa”, a comentat Băsescu nominalizarea lui Claudiu Manda.

CITEŞTE ŞI Miniştrii REFUZAŢI de Băsescu în cele două mandate

Victor Ponta a declarat marţi că aşteaptă ca preşedintele Traian Băsescu să respingă printr-un act oficial propunerile de miniştri pentru Buget şi Cultură şi abia apoi va face alte două nominalizări.

„Aştept să văd o hârtie prin care îi respinge pe cei doi (Claudiu Manda şi Rozalia Biro – n.r.). (..) Când trimite în scris, voi face alte două propuneri”, a spus Victor Ponta, la postul B1TV.

Întrebat dacă s-a gândit la alte nume pentru portofoliile Culturii şi Bugetului, Ponta a răspuns: „Nu, nu m-am gândit pentru că Traian Băsescu a mai minţit de atât de multe ori! Dânsul, în general, minte când merge la televizor”.

Ponta a precizat că, potrivit unei decizii a Curţii Constituţionale, şeful statului poate să respingă o singură dată propunerile de miniştri.

„Dacă Traian Băsescu va respinge acele două propuneri, cu siguranţă în baza deciziei Curţii Constituţionale trebuie să fac alte propuneri, dar ştiţi cum m-am gândit ca să fiu sigur că le acceptă Traian Băsescu? O s-o propun pe EBA, pe Elena Băsescu, la Cultură şi pe Sorin Blejnar la Buget, pentru că probabil aceştia sunt modele de cultură şi de ştiinţe în ale bugetului pe care Traian Băsescu le-a promovat în ultimii 10 ani”, a afirmat premierul.

Traian Băsescu a precizat, la B1TV, că se va pronunţa miercuri cu privire la cele două nominalizări, pentru a-i da timp premierului să facă alte propuneri, cele două fiind „necorespunzătoare”.

„Dar poate cei doi îşi dau seama că este căciula prea mare pentru portofoliile astea. Aşa că mai aştept până mâine”, a spus Băsescu, reluând ideea că ministru la Buget nu poate fi „un domn care s-a ocupat de Casa de Cultură a Studentilor”, iar la Cultură „o doamnă care nu ştie limba română”.

Întrebat dacă va respinge nominalizările, Băsescu a răspuns afirmativ. „În principiu da, le voi respinge, dar poate aceşti oameni nu vor să fie respinşi cu eticheta necorespunzători şi îşi retrag ei candidaturile”, a spus Băsescu.