VIOREL HREBENCIUC a rămas fără imunitate. Plenul a luat act de DEMISIE. Social-democratul poate fi ARESTAT

Demisia lui VIOREL HREBENCIUC din Parlament este oficială. Deputaţii au luat, luni, act de demisia social-democratului, aceasta fiind prezentată în plen. Rămas fără imunitate, Hrebenciuc poate fi arestat preventiv.

27 oct. 2014, 13:21
VIOREL HREBENCIUC a rămas fără imunitate. Plenul a luat act de DEMISIE. Social-democratul poate fi ARESTAT

VIOREL HREBENCIUC şi-a anunţat, săptămâna trecută, demisia din Parlament. Deputaţii au luat act, luni, de demisie, aceasta fiind citită în plen.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Velriu Zgonea, a întrebat dacă Hrebenicuc stăruie în demisie, însă acesta nu a fost prezent la şedinţă.

Plenul Camerei urmează să voteze proiectul de vacantare a locului de deputat a lui Hrebenciuc.

La şedinţă au fost prezenţi 243 de deputaţi, fiind cvorum de şedinţă.

Marcel Ciolacu, secretarul Camerei Deputaţilor, a anunţat, înaintea şedinţei de plen, că urmează să se ia act de demisia deputatului Viorel Hrebenciuc, iar în locul său în funcţia de vicepreşedinte al Camerei a fost propus Marian Neacşu, liderul grupului PSD.

‘Biroul permanent a decis ca pe ordinea de zi a plenului să fie vacantarea postului de deputat al lui Viorel Hrebenciuc şi să luăm act de demisia sa. Mai avem un vot pentru deputatul Diniţă Ion (n.r. – pentru încuviinţarea arestării preventive). Votul este secret, cu bile şi propunerea grupului PSD privind numirea în postul vacant de vicepreşedinte, după demisia lui Hrebenciuc, a lui Marian Neacşu. Demisia domnului Hrebenciuc va apărea în Monitorul Oficial şi din acel moment dânsul se va pune la dispoziţia Justiţiei, Camera nu mai face niciun fel de informare către DNA. Mai avem şi hotărârea privind vacantarea postului de deputat a lui Ştefan Bucur Stoica’, a spus Ciolacu după şedinţa Biroului Permanent.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat marţea trecută că deputatul PSD Viorel Hrebenciuc îşi depune demisia din Parlament, dar rămâne membru al partidului. Hrebenciuc este cercetat în mai multe dosare.

Zgonea preciza că demisia lui Hrebenciuc va fi anunţată luni în plenul Camerei, urmând să se vacanteze locul de parlamentar.

VIOREL HREBENCIUC a demisionat din Parlament: Nu mă răzgândesc. Sunt foare tare psihic. Revin în 2016 VIDEO

Credem că această funcţie pe care a câştigat-o in 2012 nu trebuie sa fie un obstacol pentru domnia sa si pentru justitie. Îsi depune demisia. Conform procedurilor, o sa anunt in plen saptamana viitoare.  Nu mai este nevoie de niciun vot. Ramane dosarul in Parlament pentru Ioan Adam. Viorel Hrebenciuc şi-a depus demisia, are incredere in justitie, vrea sa mearga demn si are incredere in justitie„, a declarat Zgonea.

După anunţul demisiei, Viorel Hrebenciuc spunea că nu se va răzgândi, explicând că este o decizie pe care a luat-o fără a discuta cu nimeni din PSD.

Viorel Hrebenciuc este urmărit penal în trei dosare, iar procurorii au cerut încuviinţarea arestării preventive a deputatului PSD, în Dosarul retrocedărilor ilegale. În urma demisiei, nu mai este nevoie ca deputaţii să se pronunţe pe solicitarea DNA de arestare a lui Hrebenciuc. Rămas fără imunitate, social-democratul va putea fi arestat.

Demisia lui Hrebenciuc devine efectivă după vacantarea funcţiei în plenul Camerei şi publicarea deciziei în Monitorul Oficial.

VICTOR PONTA, reacţie la DEMISIA lui Viorel Hrebenciuc: Îi mulţumesc!