Viorel Moldovan părăseşte naţionala României pentru Auxerre

Fostul internațional Viorel Moldovan, antrenor secund al echipei naționale de fotbal a României, va conduce din sezonul 2016-2017 formația AJ Auxerre, a anunțat gruparea din Liga a II-a franceză pe site-ul său oficial.

RomaniaTV.net
27 mai 2016, 03:31
Viorel Moldovan părăseşte naţionala României pentru Auxerre

„Viorel Moldovan este noul antrenor al echipei AJ Auxerre. El este în prezent actualul antrenor secund al echipei naționale a României, calificată la Campionatul European din Franța. Viorel Moldovan a antrenat deja mai multe echipe din primul eșalon din România. A terminat pe locul 5 în Liga I, cu FC Vaslui, în sezonul 2008-2009, calificând echipa în cupele europene. Mai mult, a reușit promovarea formației Rapid București în primul eșalon în condiții financiare precare în sezonul 2013-2014. Viorel Moldovan este un antrenor care apreciază să lucreze cu jucătorii tineri, lucru pe care deja l-a făcut ca selecționer al echipei de tineret a României.

El cunoaște foarte bine echipa Auxerre și caracteristicile acesteia. El a prezentat proiectul său conducerii clubului după ce a asistat la un număr destul de mare de meciuri. Clubul Auxerre îi urează bun venit antrenorului Viorel Moldovan”, se menționează într-un comunicat de presă publicat, joi seara, de clubul AJ Auxerre.

Site-ul citat menționează faptul că Viorel Moldovan a fost un jucător important al formației Nantes, echipă cu care a câștigat campionatul în Franța în sezonul 2000-2001. „Înainte de a deveni antrenor, Viorel Moldovan a avut o prestigioasă carieră de jucător. Ca atacant, el a evoluat în 573 de meciuri și a marcat 372 de goluri. Cunoscut deja în Franța pentru evoluțiile de la formația Nantes (94 meciuri — 50 de goluri), el numără de asemenea 70 de selecții la prima reprezentativă a României (25 de goluri)”, se mai precizează pe site-ul clubului Auxerre.

În vârstă de 43 de ani, Viorel Moldovan este unul dintre cei trei secunzi ai selecționerului Anghel Iordănescu, alături de Ionuț Badea și Daniel Isăilă. Moldovan a condus ca antrenor principal până în prezent formațiile FC Vaslui, FC Brașov, Sportul Studențesc, Rapid, precum și selecționata de tineret a României.

AJ Auxerre a încheiat sezonul trecut pe locul opt în clasamentul Ligii a II-a din Franța cu antrenorul Jean-Luc Vannuchi.

La AJ Auxerre au evoluat de-a lungul timpului trei fotbaliști români, Gabriel Tamaș, Vlad Munteanu și Daniel Niculae.