Viorica Dăncilă a militat pentru drepturile femeii în PE folosind tradiția românească a mărțişorului

Viorica Dăncilă, liderul europarlamentarilor români din grupul S&D a fost gazda evenimentului "Mărțișor Modern”, care a avut loc joi în Parlamentul European, prilej cu care eurodeputata a propus revitalizarea dezbaterii cu privire la drepturile femeilor, pe 8 teme distincte.

RomaniaTV.net
27 feb. 2015, 15:42
Viorica Dăncilă a militat pentru drepturile femeii în PE folosind tradiția românească a mărțişorului

Eurodeputata Viorica Dăncilă, alături de Daciana Sârbu, Claudia Țapardel și Maria Grapini, au reușit ca, printr-un demers inedit, să promoveze o temă prioritară la nivelul Uniunii Europene, respectiv dezbaterea privind drepturile femeilor, și să atragă atenția asupra demersurilor care se impun în acest sens.

„Ceea ce dorim să marcăm aici, prin acest eveniment, nu este doar tradiția specific românească a sărbătorii Marțișorului. Intenția noastră este să folosim acest prilej pentru a relansa dezbaterea despre drepturile femeilor”, a subliniat Viorica Dăncilă.

Prin intermediul evenimentului „Mărțișor Modern”, eurodeputata a tras un semnal de alarmă cu privire la nevoia intensificării dezbaterilor referitoare la drepturile femeilor și nevoia de a veni cu mai multe propuneri legislative menite să repare o realitate inegală, reușind, în același timp, să promoveze în Parlamentul European o parte din bogata moștenire folclorică a României.

„Cu toate că egalitatea de gen este un principiu fundamental inclus în Tratatul privind Uniunea Europeană, realitatea este încă departe de ceea ce ne dorim”, a explicat lidera europarlamentarilor români din grupul S&D.

Viorica Dăncilă a propus revitalizarea dezbaterii, în cadrul Parlamentului European, pe 8 teme distincte cu privire la drepturile femeilor: Plata egală pentru munca de valoare egală; Locuri de muncă mai bune pentru femei; O mai vastă implicare a femeilor în procesul decizional și politic, pentru o reprezentare egală; Protecția împotriva violenței domestice; Sprijin pentru femei ca antreprenoare; Servicii de calitate pentru îngrijirea copiilor; Sprijin social pentru femeile aflate în sărăcie și Drepturi de maternitate mai puternice pentru femei.