Viorica Dăncilă, aleasă preşedinte OFSD, la conferinţa femeilor social-democrate

Conferinta Nationala a Femeilor Social Democrate s-a reunit duminică la Teatrul de Opereta din Capitala, pentru a alege o noua conducere, dupa ce Rovana Plumb a devenit presedinte al Consiliului National al PSD. Conferinta OFSD a ales-o ca presedinte al organizatiei pe europarlamentarul Viorica Dancila.

RomaniaTV.net
04 oct. 2015, 15:18
Viorica Dăncilă, aleasă preşedinte OFSD, la conferinţa femeilor social-democrate

„Dragi colege, doresc sa va multumesc pentru tot ceea ce sunteti si pentru tot ceea ce faceti! Suntem aici pentru a discuta despre realizarile noastre, dar si pentru a pune bazele unui nou inceput. Noi, femeile, trebuie sa continuam sa ne implicam activ in viata publica din Romania, sa continuam sa schimbam lucrurile in bine pentru cetatenii Romaniei. Dati-mi voie sa va adresez cateva ganduri si despre viziunea OFSD, pe care va invit astazi sa o dezbatem, si care poate fi sintetizata prin trei cuvinte – implicare, modernizare, comunicare. OFSD evolueaza si de aceea trebuie sa tinem pasul cu nevoile si provocarile societatii romanesti”, a afirmat Viorica Dancila in discursul sustinut in fata colegelor.

Viorica Dancila a anuntat cateva dintre obiectivele pe care OFSD le are in vedere pentru perioada urmatoare, apreciind că este de datoria organizaţiei să-şi asume responsabilitatea de a propune candidaţi pentru alegerile din 2016.

„Este foarte important ca, prin toate initiativele si actiunile noastre, sa incepem sa ne indreptam atentia spre categorii de public dinamice, cu care OFSD a dialogat mai putin pana acum, precum: femeile care lucreaza in mediul academic si cele din cercetare sau stiinta (pentru care am propus recent un amendament special aprobat de PE), femeile care lucreaza in corporatii, femeile care activeaza in domenii preponderent masculine, femeile implicate in societatea civila, femeile care muncesc si traiesc in afara tarii. Trebuie sa invatam sa ne promovam mai mult, si sa promovam actiunile OFSD din teritoriu inclusiv printr-o utilizare cat mai intensiva a Internetului, astfel incat mesajul nostru sa ajunga la toate categoriile de femei din Romania. Este important ca organizatia noastra sa aiba o prezenta constanta in dezbaterea publica, prin puncte de vedere bine conturate cu privire la tematicile de interes, in special cele care tin de familie!”, a mai sustinut aceasta.