Viorica Dăncilă: „Am discutat cu președintele. Am spus că ce am văzut în spaţiul public pentru mine este îngrijorător”

Premierul a confirmat întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis și discuția despre scandalul din DNA.

15 feb. 2018, 19:25
Viorica Dăncilă: „Am discutat cu președintele. Am spus că ce am văzut în spaţiul public pentru mine este îngrijorător”

„Am discutat cu președintele. Am spus că ce am văzut în spațiul public pentru mine este îngrijorător(…). Am luat măsura chemării ministrului, să vină cu o situație clară în fața cetățenilor și în fața Parlamentului. Ieșirea domnului Toader a fost după plecarea mea de la Cotroceni, este îngrijorător că am văzut că până și unui prim-ministru i se poate face dosar”, a spus Viorica Dăncilă.

„Chiar dacă e vorba de un ministru, de un prim-ministru sau de un simplu cetățean, lucrurile acestea duc la lipsa de încredere în justiție. O greșeală sau o pată asupra unei persoane poate decredibiliza o instituție”, a opinat premierul.

Viorica Dăncilă: Ministrul Justiției să facă toate demersurile pentru aflarea adevărului

Referitor la discuția cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, premierul Viorica Dăncilă a spus: „Imediat ce aceste lucruri au apărut în spațiul public, l-am rugat să se întoarcă în țară, i-am spus despre aceste lucruri, dânsul știa deja. I-am spus ca din punct de vedere juridic să facă toate demersurile pentru aflarea adevărului și măsurile care se impun. Domnul ministru a fost de acord. Ministrul are obligativitatea de a lămuri aceste aspecte”.

Întrebată care este explicația pentru care există reproșuri privind salariile românilor, premierul a spus că imediat după preluarea mandatului a avut ședință de Guvern și a încercat să îndrepte problemele.