Viorica Dăncilă: Am fost JIGNITĂ când Ivan a spus că numirea mea în funcţie se datorează doar originii mele

Europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă a declarat, duminică, la Palatul Parlamentului, unde are loc reuniunea Comitetului Executiv Naţional al PSD, că a fost jignită de faptul că europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a spus despre ea că a fost promovată şef al delegaţiei de europarlamentari social-democraţi doar pentru faptul că este din Teleorman şi este susţinută de Liviu Dragnea.

14 dec. 2014, 14:52
Viorica Dăncilă: Am fost JIGNITĂ când Ivan a spus că numirea mea în funcţie se datorează doar originii mele

‘Pe mine m-a jignit faptul că a spus (n.r.- Cătălin Ivan) că această numire a mea în funcţia de şef de delegaţie se datorează doar originii mele din Teleorman şi pentru că sunt susţinută de Liviu Dragnea. Dacă vă uitaţi pe CV- ul meu, vedeţi că sunt în PSD de 18 ani, am fost consilier local, consilier judeţean, am candidat pentru Senatul României, unde am obţinut 27.000 de voturi pe vot uninominal, deci totuşi am o carieră politică şi nu poţi să spui că eşti promovată într-o funcţie peste noapte şi nu ai în spatele tău, totuşi, o activitate în cadrul acestui partid’, a spus Dăncilă, potrivit Agerpres. 

Ea a adăugat că numirea sa, în funcţia de şef de delegaţie, a fost făcută la propunerea colegilor săi, într-o şedinţă în care Liviu Dragnea nu a fost prezent, a fost votată de către toţi colegii, inclusiv de Cătălin Ivan, după care preşedintele PSD Victor Ponta a comunicat acest lucru la Bruxelles.

CITEŞTE ŞI CĂTĂLIN IVAN află astăzi dacă va fi EXCLUS din PSD

Viorica Dăncilă a precizat că ar fi preferat ca această discuţie să aibă loc în interiorul partidului şi nu la un post de televiziune, iar sancţionarea sau nu a lui Ivan nu o stabileşte ea, ci Comitetul Executiv al PSD.

Preşedintele Organizaţiei Femeilor Social-Democrate, Rovana Plumb, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că duminică, în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD, va solicita în numele organizaţiei pe care o reprezintă sancţionarea dură, potrivit Statutului partidului, a europarlamentarului Cătălin Ivan ca urmare a afirmaţiilor acestuia la adresa colegelor sale de partid Gabriela Firea şi Viorica Dăncilă.

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a negat, duminică, într-o declaraţie făcută înainte de reuniunea Comitetului Executiv Naţional al PSD, că ar fi jignit, într-o emisiune televizată, două colege de partid.

‘Am un mare respect pentru doamne, nu mi-aş permite să jignesc un coleg de partid. (…) Emisiunea era în direct, există înregistrare, oricine se poate uita pe înregistrarea respectivă. M-am uitat şi eu aseară pe înregistrare cu mai mulţi prieteni, poate mi-a scăpat ceva (…) Nu este absolut nimic jignitor în absolut tot ce am spus în emisiunea respectivă. Sunt dispus, cu ambele colege, să ne uităm încă odată pe înregistrare şi dacă ceva le-a jignit, pot să-i cer şi scuze, dar nu este nimic jignitor, este o emisiune care este pusă acum pe internet, oricine se poate uita’, a declarat Cătălin Ivan.