Viorica Dăncilă, anunţ pentru toţi românii care au primit de la ANAF decizii de impunere din perioada 2014-2017 pentru CASS

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a cerut Ministerului Finanţelor Publice să găsească de urgenţă soluţii care să extindă facilitatea privind plata opţională a contribuţiilor sociale de sănătate şi în cazul deciziilor de impunere din perioada 2014-2017 transmise persoanelor fizice care au obţinut venituri anuale sub nivelul a 12 salarii minime brute pe economie.

RomaniaTV.net
08 mai 2019, 12:08
Viorica Dăncilă, anunţ pentru toţi românii care au primit de la ANAF decizii de impunere din perioada 2014-2017 pentru CASS

„Ştiu că mulţi cetăţeni au primit de la ANAF decizii de impunere pentru perioada 2014-2017 privind plata contribuţiilor sociale. Având în vedere că de la 1 ianuarie 2018 persoanele fizice care obţin venituri anuale sub nivelul a 12 salarii minime brute pe economie nu datorează contribuţii de asigurări sociale de sănătate decât opţional, solicit Ministerului Finanţelor Publice să vină de urgenţă cu o soluţie care să extindă această facilitate şi pentru perioada 2014-2017.

Ca prim-ministru, sunt preocupată de protejarea veniturilor populaţiei şi eliminarea unor nedreptăţi. Nu este normal ca oamenii să fie împovăraţi cu obligaţii fiscale injuste în raport cu nivelul veniturilor încasate, iar cetăţenii care au primit decizii de impunere trebuie să ştie că vor beneficia şi ei de aceste criterii”, a declarat premierul în debutul şedinţei de guvern.