Viorica Dăncilă anunţă OUG pentru creşterea alocaţiilor pentru copii: Credeam în bunele intenţii ale PNL dacă erau fundamentate corect

Viorica Dăncilă a anunțat că Guvernul va da o OUG pentru a regla creșterea alocațiilor pentru copii. Premierul a criticat PNL spunând că a dat dovadă de neseriozitate, având în vedere că amendamentul acestora propunea să se ia bani din excedentul de la pensii.

RomaniaTV.net
15 feb. 2019, 11:14
Viorica Dăncilă anunţă OUG pentru creşterea alocaţiilor pentru copii: Credeam în bunele intenţii ale PNL dacă erau fundamentate corect

„Vom rezolva această problemă. Credeam în bunele intenții ale PNL dacă erau fundamentate în mod corect. Modul în care a găsit modalitatea de finanțare a alocațiilor din bugetul asigurărilor sociale nu este corect și nu putem realiza acest lucru. Tot noi am identificat soluția de a lua din deficit și a crește alocațiile. (…) Ca să putem modifica alocațiile pentru copii trebuie să dăm o OUG în care să reglementăm cadrul acestor alocații.

În bugetul pe 2019, ar trebui după 1 martie. Încă o dată spun, am găsit modalitatea….mă uimește faptul că se dovadă de atâta neseriozitate să spui că iei din excedentul care îl ai la sfârșitul anului ca să crești alocațiile începând cu 1 martie. Mi se pare total neserios”, a spus Dăncilă, la Palatul Parlamentul, după ce bugetul pe 2019 a fost aprobat.