Viorica Dăncilă, apel către ministrul Educaţiei în plină pandemie de coronavirus. „Nu se mai poate întârzia în inerţie şi apatie!”

Viorica Dăncilă îi solicită ministrului Educaţiei, Monica Anisie, să elaboreze un plan concret pentru anul şcolar care a fost suspendat din cauza epidemiei de coronavirus. De asemenea, fostul premier spune că este nevoie ca autorităţile să comunice cu elevii şi părinţii care nu ştiu ce se va întâmpla cu anul şcolar.

RomaniaTV.net
01 apr. 2020, 13:39
Viorica Dăncilă, apel către ministrul Educaţiei în plină pandemie de coronavirus. „Nu se mai poate întârzia în inerţie şi apatie!”

Fostul preşedinte al PSD a scris că „şcolile din România stau închise de trei săptămâni. Și tot de trei săptămâni Ministerul Educației și Cercetării n-a venit cu niciun mesaj clar pentru elevi, părinții elevilor și profesori.

„Am văzut până acum vagi recomandări pentru școală online sau școală TV, dar nu am văzut un efort instituțional organizat, nu am văzut decizii și nu am văzut nici măcar schițarea vreunei perspective. Cum și când se va recupera materia restantă? Se va prelungi anul școlar? Lucrează Ministerul la soluții în acest sens? Ce vor face elevii claselor a VIII-a și XII-a, care ar trebui să dea în două-trei luni evaluarea națională, respectiv bacalaureatul? Ce se întâmplă cu înscrierile la grădiniță sau la clasa pregătitoare? Cum va fi cu înscrierile / admiterile la facultate?”, a precizat Viorica Dăncilă, pe Facebook.

Patru noi decese de COVID-19 în România. Una dintre paciente a murit la 45 de minute după ce a ajuns la UPU. Bilanţul total: 86 morţi

„Sistemul de învățământ e practic neguvernat în aceste săptămâni, iar acest lucru afectează milioane de părinți și copii. Nu se mai poate întârzia în inerție și apatie!

Solicit Ministerului să vină cu un plan concret pentru anul școlar, dar și cu o soluție pe termen scurt pentru a organiza învățământul la distanță – peste tot unde se poate. Materia rămasă poate fi comprimată, durata anului școlar poate fi puțin prelungită, examenele reprogramate, astfel încât criza coronavirusului să nu afecteze grav procesul educațional. E nevoie de leadership, de asumarea unor decizii și de mobilizarea întregului sistem educațional pentru a-și îndeplini misiunea – aceea de a fi tot timpul în serviciul elevilor”, a scris Viorica Dăncilă.

ŞCOLI ÎNCHISE de CORONAVIRUS. Ministrul Educaţiei ia în calcul prelungirea vacanţei forţate a elevilor


loading...
Partenerii noștri