Numele Vioricăi Dăncilă, implicat într-o plângere penală. DNA infirmă că a chemat-o la audieri

Fostul premier Viorica Dăncilă a fost chemată vineri la DNA, informează România TV citând surse judiciare. Audierea vine în urma unei plângeri depuse de către Tudor Iacov, reprezentantul legal al Asociației de tenis CS Triumf 2000 Craiova, privind banii acordaţi din fondul de rezervă al Guvernului pentru plata taxei anuale a turneului BRD Bucharest Open. Această plângere îl vizează şi pe omul de afaceri Ion Ţiriac, care este şi preşedintele Federaţiei Române de Tenis. DNA anunţă că nu a chemat-o la audieri pe Viorica Dăncilă.

RomaniaTV.net
21 nov. 2019, 11:56
Numele Vioricăi Dăncilă, implicat într-o plângere penală. DNA infirmă că a chemat-o la audieri

UPDATE „Referitor la informațiile vehiculate în spațiul public care acreditează ideea că un candidat la Președinția României urmează să fie citat la DNA, în data de 22 noiembrie 2019, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să precizeze că toate aceste informații sunt FALSE”, a comunicat joi DNA.

______

Reprezentantul Asociației de tenis CS Triumf 2000 Craiova, Napoleon Tudor Spartacus Iacov, a depus o plângere penală la DNA împotriva lui Ion Ţiriac, preşedintele Federaţiei de Tenis, a Vioricăi Dăncilă, fost premier, şi a mai multor miniştri din guvernul PSD. El reclamă deturnarea de fonduri publice în organizarea turneului de tenis BRD Bucharest Open. Plângerea a fost înregistrată la DNA în data de 15 noiembrie.

Iacov face acuzaţii de de înșelăciune, abuz și neglijență în serviciu, uzurparea funcției și a calității oficiale, obținerea ilegală de fonduri și deturnarea lor, precum și constituirea unui grup infracțional organizat din cauză că s-au alocat 340.000 de dolari din fondul de rezervă al guvernului pentru plătirea taxei anuale a turneului WTA Bucharest Open.

Iacov mai precizează faptul că, în conformitate cu regulamentul WTA, taxa anuală pentru un astfel de turneu se ridică la suma de 23.250 de dolari. Scopul turneului era pregătirea olimpică pentru Tokyo 2020 a sportivelor Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Raluca Olaru, Ana Bogdan, Monica Niculescu și Irina Bara. În plângerea penală, Iacov a scris și faptul că Simona Halep, Mihaela Buzărnescu și Monica Niculescu nici măcar nu au participat la turneul Bucharest Open.


loading...
Partenerii noștri