Viorica Dăncilă: Dacă nu trece remanierea, guvernul rămâne în forma veche. Nu e nicio grabă să mergem acum în Parlament

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat sâmbătă, la Mamaia, că social-democraţii au spus în şedinţa Comitetului Executiv că nu este grabă să vină în Parlament cu remanierea, precizând că nu a fost fixată o dată la care va fi făcut acest lucru. “Dacă nu trece remanierea, rămâne Guvernul în forma veche. (...) Majoritatea din Parlament nu mai este reprezentată atunci când trece o moţiune de cenzură”, a mai declarat Dăncilă.

31 aug. 2019, 15:11
Viorica Dăncilă: Dacă nu trece remanierea, guvernul rămâne în forma veche. Nu e nicio grabă să mergem acum în Parlament

Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută după şedinţa Comitetului Executiv de la Mamaia, că, dacă remanierea nu trece prin Parlament, acest lucru nu presupune schimbarea Executivului.

Dacă nu trece remanierea, rămâne Guvernul în forma veche. Acest lucru nu presupune schimbarea Guvernului (…) Majoritatea din Parlament nu mai este reprezentată atunci când trece o moţiune de cenzură, pentru că s-ar putea ca dintre miniştrii pe care eu îi propun, unii să nu fie de acord cu aceste nominalizări ale mele, dar atunci când trece o moţiune de cenzură înseamnă într-adevăr că nu mai avem majoritatea în Parlament şi atunci trebuie să ieşim de la guvernare”, a explicat Dăncilă.

Premierul a precizat că nu a fost fixată o dată la care Guvernul va veni în Parlament pentru remaniere, menţionând că nu este nicio grabă cu acest demers.

Nu ne-am fixat încă o dată, vom avea discuţii, vom vedea dacă mergem tot cu aceeaşi miniştri, dacă schimbăm. Deocamdată, v-am spus, suntem preocupaţi de guvernare şi de măsurile pe care le luăm. Dincolo de oameni şi dincolo de cifre şi dincolo de schimbările pe care vrem să le facem, importanţi sunt oamenii care au aşteptări de la noi. Colegii în şedinţa de Comitet Executiv de astăzi au spus că nu este o grabă să venim în Parlament cu această remaniere„, a afirmat primul ministru.

Dăncilă a susţinut că acest guvern funcţionează foarte bine. „Eu am văzut că acest guvern funcţionează foarte bine, am văzut că acest guvern are a doua cea mai mare creştere economică din Europa, că ratingul pe ţară este unul de stabilitate, am văzut că pe 1 septembrie creştem punctul de pensie şi creştem indemnizaţia minimă, acestea sunt lucrurile care contează. Oamenii la asta se uită, la ce faci pentru ei, nu că schimbi o persoană cu cealaltă, rezultatul interesează„, a afirmat premierul.

Citeşte şi Viorica Dăncilă anunţă că-l va da în judecată pe Klaus Iohannis. Ce a deranjat-o pe şefa Guvernului VIDEO

Întrebată ce se va întâmpla dacă preşedintele Klaus Iohannis nu va numi miniştrii interimari şi Guvernul nu îşi va putea ţine şedinţele, Dăncilă a răspuns: „Acest lucru va trebui să-l explice domnul preşedinte Iohannis, de ce blochează guvernul, pentru că atunci ajungem la o blocare a activităţii guvernamentale şi atunci cred că nu mai trebuie să mă întrebaţi pe mine, trebuie să-l întrebaţi pe domnul preşedinte de ce vrea să blocheze guvernul, de ce vrea ca oamenii să nu îşi mai ia salariile, de ce vrea ca pensionarii să nu îşi mai primească pensiile, de ce vrea să blocheze România efectiv„.