Viorica Dăncilă demisionează din PSD, după 26 de ani: „Nu eu i-am trădat, ei ne-au trădat pe mulţi dintre noi”

Dăncilă afirmă că nu i-a fost uşor să ia această decizie, dar nu se mai regăseşte în deciziile pe care social-democraţii le iau

29 mart. 2022, 12:38
Viorica Dăncilă demisionează din PSD, după 26 de ani: „Nu eu i-am trădat, ei ne-au trădat pe mulţi dintre noi”

UPDATE: Viorica Dăncilă şi-a dat demisia şi din funcţia deţinută la BNR.

Viorica Dăncilă a demisionat și de la BNR. Ultima zi de lucru a fost luni. După ce a anunțat că a demisionat din PSD, Viorica Dăncilă a plecat și de la BNR. Purtătorul de cuvânt al Băncii Naționale, Dan Suciu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că Viorica Dăncilă a demisionat de la BNR, ultima zi de lucru fiind luni. Contractul acesteia a fost desfăcut cu acordul părților.

 

Fostul preşedinte al PSD Viorica Dăncilă îşi anunţă, marţi, plecarea din formaţiunea politică, după 26 de ani. . De asemenea, fostul premier PSD şi candidat al partidului la alegerile prezidenţiale afirmă că nu a trădat PSD, dimpotrivă a fost trădată, la fel ca mulţi dintre alegători.

EXCLUSIV Rareş Bogdan spune cum a primit Traian Băsescu verdictul de colaborator al Securităţii:”Am înţeles că va ataca la CEDO”
”Cred că mulţi dintre d-vs v-aţi întrebat dacă mai există o şansă ca România să ne aparţină. Mi-am pus şi eu, de nenumărate ori, această întrebare, şi da, cred cu convingere că acest lucru se poate realiza. Cum? Doar dacă fiecare dintre noi luăm decizii radicale. Eu am luat acum această decizie. După 26 de ani de carieră politică în PSD, m-am hotărât să o iau de la capăt. De astăzi sunt membru al unei formaţiuni politice noi. Partidul Naţiune Oameni Împreuna”(NOI). Un partid tânăr, cu oameni tineri, dar valoroşi, oameni care au decis să nu mai stea deoparte”, a scris, marţi, pe Facebook, Viorica Dăncilă.

Aceasta afirmă că nu i-a fost uşor să ia decizia. ”Nu a fost uşor ca după 26 de ani în care am activat în Partidul Social Democrat să fac acest pas. L-am făcut însă pentru că NU mă mai regăsesc în PSD, nu mai rezonez cu deciziile pe care actuala conducere le ia. Nu eu i-am trădat, ei ne-au trădat pe mulţi dintre noi, au dezamăgit încrederea acordată de foarte mulţi români. Mi-am asumat activitatea mea publică, cu bune şi rele. De aceea, sunt convinsă că revenirea mea în politică va atrage şi multe critici. Însă, ca un om care îşi iubeşte ţara, ca un bun român, nu pot sta deoparte când văd că lucrurile nu merg bine”, a mai scris Dăncilă.

Rareş Bogdan, despre gazul rusesc plătit în ruble. „E o declarație de bătaie de joc făcută inițial de Putin. România e în topul celor mai puțin dependente țări de gazul rusesc, îl poate opri oricând”

Aceasta susţine că a revenit în politică ”pentru a crea consens, pentru un vis mai vechi în care politica poate fi şi altfel, o politică în care interesul personal şi cel de partid să fie înlocuit cu interesul naţional”.
”Acest tip de abordare, de gândire politică, pe care o apreciez, pe care o susţin şi care mă defineşte, am regăsit-o în rândul membrilor Partidului Naţiune Oameni Împreună(NOI). Am găsit aici oameni care nu au mai făcut politică, oameni serioşi, cu experienţă relevantă în domeniile lor de activitate. Viziunea lor bazată pe patriotism, adevăr, consens, comuniune, credinţă autentică, se identifică cu viziunea mea, cu ceea ce îmi doresc pentru România şi pentru români”, a mai scris fostul preşedinte al PSD.
Aceasta apreciază că ”a venit vremea să ne unim forţele, pentru ca România să fie un stat respectat, un stat modern şi european, un stat în care soarta fiecărui român să conteze”. Viorica Dăncilă a deţinut funcţia de premier, a fost preşedintele PSD şi candidatul formaţiunii la alegerile prezidenţiale din 2020. Ea a intrat în turul al doilea, alături de Klaus Iohannis, care a învins-o cu un scor aproape dublu. Ulterior, Dăncilă a fost de acord să demisioneze de la conducerea PSD şi a intrat într-un con de umbră.