Viorica Dăncilă, despre 10 august 2018: Aştept să se facă lumină şi să aflăm adevărul în legătură cu acest eveniment

Viorica Dăncilă spune că aşteaptă să se facă lumină şi să se afle adevărul în legătură cu evenimentele din 10 august 2018. Dăncilă a fost întrebată, într-o conferinţă de presă, ce le transmite românilor în legătură cu evenimentele din 10 august 2018.

13 nov. 2019, 20:48
Viorica Dăncilă, despre 10 august 2018: Aştept să se facă lumină şi să aflăm adevărul în legătură cu acest eveniment

„Că adevărul trebuie să fie este întotdeauna cel care să învingă minciuna. Am spus de fiecare dată că, indiferent câte minciuni se vor spune despre mine, despre PSD, voi continua să spun adevărul. Aştept să se facă lumină şi să aflăm adevărul în legătură cu acest eveniment”, a răspuns Dăncilă.

Guvernul a anunţat, miercuri, că procedurile pentru desecretizarea dosarului violenţelor din 10 august, din Piaţa Victoriei, sunt în curs de finalizare, iar raportul urmează să fie publicat „în cel mai scurt timp”.

Citeşte şi: Dăncilă îi răspunde lui Iohannis: Singura lui realizare e că a dat jos un guvern legitim prin vot. Îl invit la dezbaterea de la TVR

Şeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, a anunţat, miercuri, după şedinţa de Guvern, că ministrul Afacerilor Interne a prezentat, în cadrul şedinţei, stadiul desecretizării dosarului violenţelor din 10 August din Piaţa Victoriei.
 
„Procedurile pentru desecretizarea dosarului 10 august sunt în curs de finalizare şi urmează să fie publicat acest raport în cel mai scurt timp. Astăzi (miercuri – n.r.) se aşteaptă finalizarea acestor proceduri”, a spus Dancă.
 
PNL şi-a asumat prin programul de guvernare desecretizarea dosarului deschis în urma violenţelor de la mitingul care a avut loc în Piaţa Victoriei în 10 august 2018.
 
Aproape 800 de protestatari au depus plângeri penale împotriva jandarmilor, după violenţele de la mitingul diasporei din 10 august anul trecut. De asemenea, 160 de membri ai forţelor de ordine au reclamat şi ei că au fost agresaţi de demonstranţi. Până acum au fost audiaţi peste 1.100 de martori şi sute de victime ale violenţelor.