Viorica Dancila despre coronavirus: „Orban nu trebuia sa se autoizoleze! Presedintele sa faca o celula de criza!”

Viorica Dăncilă a vorbit în exclusivitate pentru România TV despre situaţia actuală din România, dar şi din lume. Aceasta a declarat că acum este un moment bun să fim uniţi pentru că ţara se află într-o perioadă dificilă. 

RomaniaTV.net
13 mart. 2020, 11:46
Viorica Dancila despre coronavirus: „Orban nu trebuia sa se autoizoleze! Presedintele sa faca o celula de criza!”

Fostul premier, Viorica Dăncilă a declarat că în aceste momente grele pentru români „nu mai există loc de dispute polite”, iar toţi preşedinţii care au condus această ţară ar trebui să se unească pentru a ajuta România să treacă peste această perioadă grea, potrivit România TV

„România se află într-o perioadă dificilă. Vedem că membri guvernurul intră în carantină, probabil îşi vor suspenda şedinţele şi cred cu tărie că în această situaţiă nu mai există loc de dispute politice”, a declarat Viorica Dăncilă. 

De asemenea, aceasta a spus că „fac un apel către foşti preşedinţi ai ţării, către oamenii care au deţinut resposabilităţi în statul român, pentru a ajuta ţara să treacă peste această experienţă grea”. 

A ţinut să precizeze şi că actualul guvern nu poate să ducă această povară: „Este clar că acest guvern nu poate să răspundă provocărilor din această perioadă.”

Întrebată ce părere are despre situaţia actuală în legătură cu diaspora, aceasta a dat vina pe instituţiile statului care nu sunt pregătite să facă faţă acestei provocări. „Unde sunt instituiile statului acum, când aceşti oameni au nevoie de ajutor”, a declart fostul premier al României.

De asemenea, Viorica Dăncilă critică aspru alegerea lui Ludovic Orban de a se izola la, aceasta susţinând că „Orban nu trebuia sa se autoizoleze! Presedintele sa faca o celula de criza!”

Vorbind despre viitorul premier al României, Viorica Dăncilă speră că „domnul Iohannis nu îl va desemna din nou pe Ludovic Orban, pentru că acest premier nu a putut face faţă problemelor actuale”.