Viorica Dăncilă, despre refuzul lui Klaus Iohannis de a-i numi pe cei doi miniştri: Mai aşteptăm câteva zile, apoi vom sesiza CCR

Viorica Dăncilă a declarat, marţi seară, la România TV, că, dacă preşedintele Klaus Iohannis nu îi numeşte în funcţie pe Olguţa Vasilescu şi pe Mircea Drăghici, Guvernul va sesiza Curtea Constituţională (CCR).

RomaniaTV.net
04 dec. 2018, 19:09
Viorica Dăncilă, despre refuzul lui Klaus Iohannis de a-i numi pe cei doi miniştri: Mai aşteptăm câteva zile, apoi vom sesiza CCR

Viorica Dăncilă a spus că Guvernul mai aşteaptă „câteva zile” să vadă dacă preşedintele Klaus Iohannis ia o decizie în privinţa celor două remanieri.

„Eu cred că, după cele discutate cu Dragnea şi Tăriceanu, mai aşteptăm câteva zile. Iohannis a spus că după 1 decembrie vine cu o explicaţie. Dacă nu, mergem la CCR să găsim o rezolvare la cele avute acum (…) Cred că e un caz unic în istoria UE, noi avem o situaţie atât de dificilă, în care preşedintele efectiv nu e interesat de modul în care preluăm preşedinţia Consiliului UE”, a mai declarat premierul.

Klaus Iohannis, despre remanierea Guvernului: Până după 1 decembrie nu se va schimba nimic

Dăncilă a precizat că în niciun caz PSD nu va face alte nominalizări.

„Dacă facem a treia nominalizare, nimeni nu ne poate garanta că nu vom avea aceeaşi situaţie. Eu cred că singura noastră soluţie, dacă nu se va veni cu nominalizarea, este să meregem la CCR”, a subliniat premierul.

Tudorel Toader: Draftul sesizării CCR în privinţa remanierilor este gata

Întrebată dacă a încercat să aibă o discuţie cu preşedintele Iohannis, Viorica Dăncilă a replicat: „Pentru a avea dialog trebuie să existe deschidere din ambele părţi, eu am toată deschiderea, dar nu am primit nici măcar o justificare pentru ce a fost respinsă prima nominalizare”.

Chestionată dacă a avut o discuţie la telefon cu preşedintele, ea a spus: „Eu răspund la orice telefon”.

Reacţia PSD la refuzul lui Iohannis: Halucinant, depăşeşte orice normă, orice logică. Calcă în picioare şi legea, şi Constituţia

Membrii Guvernului se află la Bruxelles pentru întâlniri cu Comisia Europeană, în perspectiva preluării preşedinţiei Consiliului UE de către România de la 1 ianuarie 2019.