Viorica Dăncilă, dezvăluire despre momentul rupturii de Klaus Iohannis

Viorica Dăncilă spune că președintele Klaus Iohannis este persoana care a avut cele mai multe fake news-uri în spaţiul public.

18 nov. 2019, 18:55
Viorica Dăncilă, dezvăluire despre momentul rupturii de Klaus Iohannis

Prezidențiabilul PSD, Viorica Dăncilă, susține că președintele Klaus Iohannis nu organizează o dezbatere, ci doar o discuție cu cei care-i sunt favorabili.

„La început, am căutat consensul şi am sperat într-o relaţie interinstituţională normală, într-un stat membru al UE. Nu a putut exista această relaţie pentru că preşedintele României voia o subordonare, voia acapararea întregii puterii în statul român. A avut o abordare de dictator, iar în momentul în care a văzut că nu poate da ordine premierului şi acesta să execute, aţi văzut că, din trei în trei zile, Klaus Iohannis cerea demisia premierului, venea cu dezinformări în spaţiul public. Cred că este persoana care a avut cele mai multe fake news-uri în spaţiul public. A căutat un război permanent pentru că voia să îşi consolideze poziţia şi puterea în statul român”, a declarat Viorica Dăncilă în emisiunea „România9”, de la TVR 1.

DEZBATERE ELECTORALA. Klaus Iohannis: „Dăncilă nu va fi primită, nu este invitată”

„Ceea ce face domnul Iohannis este un simulacru de dezbatere. O dezbatere înseamnă și participarea contracandidatului, o dezbatere nu presupune invitarea doar oamenilor favorabili.

Nu poți să spui că intră doar ăla, ăla și ăla. În momentul în care faci o dezbatere lași toată presa să intre și cei favorabili și cei care-ți sunt împotrivă, pentru că asta înseamnă democrația.

Dacă ar exista o dezbatere, acest lucru ar arăta care este mai bun. Dacă dânsul spune că nu sunt pregătită, dacă cei din jurul lui spun că nu sunt pregătită, atunci ar trebui să accepte această dezbatere, pentru că ar avea de câștigat, nu de pierdut.”, a spus Viorica Dăncilă, la TVR.