Viorica Dăncilă: „E foarte greu să predau mandatul unei persoane care mi-a făcut plângere penală pentru înaltă trădare”

Viorica Dăncilă, a declarat, marţi, că motivul pentru care nu a fost prezentă, la Palatul Victoria, pentru a-i preda mandatul noului premier a fost acela că Ludovic Orban i-a făcut plângere penală de înaltă trădare.

05 nov. 2019, 18:25
Viorica Dăncilă: „E foarte greu să predau mandatul unei persoane care mi-a făcut plângere penală pentru înaltă trădare”

Este foarte greu să predau mandatul unei persoane care, după cum ştiţi, mi-a făcut plângere penală de înaltă trădare. Deci este foarte greu să trec cu vederea peste acest lucru. Eu sunt un om credincios şi credinţa spune că trebuie să ierţi, şi am iertat acest lucru, drept dovadă, nu am făcut pe urmă eu o plângere în instanţă pentru aceste acuze. Dar, totuşi, aceste lucruri rămân întipărite în suflet„, a declarat Viorica Dăncilă, întrebată de ce nu i-a predat mandatul lui Ludovic Orban.

Citeşte şi Viorica Dăncilă critică prezenţa lui Klaus Iohannis la instalarea miniştrilor Justiţiei şi de Interne: O formă de presiune

Pe data de 17 mai, Ludovic Orban a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie împotriva premierului Viorica Dăncilă şi a liderului PSD de atunci, Liviu Dragnea. Liderul PNL o acuza pe Dăncilă de înaltă trădare, uzurparea funcţiei publice, divulgare de informaţii nepublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte preşedintelui României în scopul ascunderii săvârşirii unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului, în legătură cu mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Plângerea a fost declinată către DIICOT, iar în 7 iunie instituţia a anunţat că a început urmărirea penală in rem pentru infracţiunea de înaltă trădare, în urma plângerii depuse de liderul PNL Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă. Ulterior, procurorii DIICOT au clasat dosarul de înaltă trădare.