Viorica Dăncilă: Eu am colaborat foarte bine cu doamna Firea. Lucrurile trebuie spuse în interiorul partidului

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că a ”avut o deschidere totală” faţă de problemele ridicate de primarul general, Gabriela Firea, şi a încercat să se implice în rezolvarea acestora, anunţând că va face acelaşi lucru în continuare, dacă proiectele sunt ”legale”. În ceea ce priveşte prezentarea publică a nemulţumirilor pe care le are Gabriela Firea, Dăncilă a spus că ”lucrurile trebuie spuse în interiorul partidului”.

RomaniaTV.net
07 sept. 2018, 11:58
Viorica Dăncilă: Eu am colaborat foarte bine cu doamna Firea. Lucrurile trebuie spuse în interiorul partidului

”Eu am colaborat foarte bine cu doamna Firea, am avut o deschidere totală. Cerinţele pe care le-a avut şi le-a discutat cu mine am căutat să rezolv cât mai multe. Şi de acum voi avea aceeaşi abordare, dacă sunt probleme, voi discuta cu primarul Capitalei şi am să văd cum pot să sprijin proiectele pe care pe care Capitala. Bineînţeles, cele care sunt legale, care pot eu ca şi Guvern, să aducem rezolvarea problemelor pe care le ridică primarul Capitalei”, a spus Viorica Dăncilă, vineri, referitor la declaraţiile Gabrielei Firea care afirmă că nu a fost susţinută de către Guvern.

Întrebată dacă Liviu Dragnea şi Gabriela Firea mai au loc în acelaşi partid, Dăncilă a spus: ”Permiteţi-mi să nu fac declaraţii care ţin de partid, în public. Pe parcursul celor 23 de ani de când sunt în partid am considerat că lucrurile trebuie spuse în interiorul partidului şi nu discutate în afara partidului. De aceea, punctul meu de vedere îl voi spune în cadrul CEX. Cred că acest lucru nu este bun nici pentru PSD şi, cred că dacă vrem într-adevăr să avem un rezultat în care să ţinem cont de părerea fiecăruia, acest lcuru trebuie discutat în interiorul partidului”.

Primarul Capitalei Gabriela Firea acuză Guvernul că a minţit în legătură cu Centura Capitalei, spunând că, deşi i s-a spus că s-ar pierde fonduri europene dacă acest obiectiv va fi transferat de la CNAIR la municipalitate, Guvernul nici măcar nu a făcut cerere pentru obţinerea acestor fonduri.

De asemenea, Firea a vorbit, miercuri, despre preluarea ELCEN la municipalitatea şi unirea entităţii cu RADET la Compania Municipală Energetica. Firea a spus că a solicitat Guvernului o serie de măsuri necesare îmbunătăţirii termoficării şi a afirmat că trăieşte ”o adevărată epopee” cu privire la acest subiect încă de când a preluat funcţia de primar.

„Iată care este moftul Gabrielei Firea: să îndrăznească să creadă în programul de guvernare”, a comentat Firea, precizând că fuziunea RADET-ELCEN era oricum prevăzută în programul de guvernare.

Firea, care este videpreşedinte PSD la nivel naţional, a făcut şi o serie de acuzaţii la adresa lui Liviu Dragnea.