Viorica Dăncilă: Eu nu am fost de acord cu restructurarea Guvernului. Nu vreau Guvernul Dăncilă 2

Viorica Dăncilă a confirmat, într-un interviu pentru Adevărul.ro, că s-a împotrivit variantei restructurării guvernului, propusă de Liviu Dragnea, și a mers pe remaniere. Premierul i-a cerut președintelui să motiveze de ce i-a respins pe cei trei miniștri propuși de ea, Eugen Nicolicea, Tit Brăiloiu și Oana Florea.

RomaniaTV.net
25 apr. 2019, 15:27
Viorica Dăncilă: Eu nu am fost de acord cu restructurarea Guvernului. Nu vreau Guvernul Dăncilă 2

„Discut cu domnul Dragnea, ne consultăm, e preşedintele partidului, e normal să avem discuţii pe fiecare proiect. Eu nu am fost de acord cu restructurarea Guvernului. Eu am considerat că trebuie să mergem pe calea normală. Am pornit de la două aspecte: nu vreau Guvernul Dăncilă 2, vreau să avem acelaşi Guvern. Al doilea motiv e legat de afirmaţiile preşedintelui Iohannis, potrivit cărora se va simţi ocolit şi va merge la CCR, deci iar se va ajunge la o stiuţie de blocaj. Al treilea aspect: am considerat că Guvernul funcţionează aşa cum e acum. Azi am trimis către preşedinte solicitarea de a motiva respingerea celor trei colegi, pentru că eu consider că oportunitatea numirii unui nou ministru aparţine premierului. Preşedintele trebuie să se exprime dacă există probleme de legalitate la un ministru propus, nu de oportunitate – dacă are sau nu ţinută”, a declarat Viorica Dăncilă joi, pentru Aadevărul.

Ea a întărit că este „puțin probabil” să se răzgândească.

V. Dăncilă: Pe acest subiect, eu am decis să urmăm calea normală, fără restructurare. O să mă mai gândesc în perioada sărbătorilor.

Adevărul: E posibil să vă răzgândiţi?

V. Dăncilă: Puţin probabil.


loading...