Viorica Dăncilă: Îi cer preşedintelui să numească miniştri interimari imediat, nu de îndată

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut miercuri preşedintelui Iohannis să semneze imediat, nu de îndată numirile miniştrilor interimari.

02 oct. 2019, 17:19
Viorica Dăncilă: Îi cer preşedintelui să numească miniştri interimari imediat, nu de îndată

Viorica Dăncilă a declarat că CCR a dat dreptate Guvernului prin ultimele decizii şi i-a cerut şefului statului să numească miniştri interimari imediat şi să motiveze în scris respingerile făcute.

„CCR dă dreptate Guvernului, preşedintele a încălcat flagrant Constituţia. Îi cer preşedintelui să numească miniştri interimari imediat, nu de îndată, pentru că am văzut cu toţii ce înseamnă asta la Klaus Iohannis. Îi cer, de asemenea, aşa cum a decis Curtea, să motiveze în scris respingerile făcute, aşa cum era normal încă de la început. Să ia o scurtă pauză de la poze, lansări de carte şi şedinţe de campanie în sediul PNL şi să-şi aducă aminte că încă este preşedintele în funcţie şi că are atribuţii constituţionale pe care este obligat să le şi exercite”, a spus Dăncilă într-o declaraţie de presă susţinută la sediul PSD.

Citeşte şi: CCR a publicat motivarea deciziei prin care îl obligă pe Iohannis să revoce miniştrii remaniaţi de Dăncilă DOCUMENT