Viorica Dăncilă îi solicită lui Iohannis ca la Summitul de la Sibiu să ceară aderarea României la Schengen

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri că îi va solicita preşedintelui Klaus Iohannis ca în cadrul Summitului de la Sibiu să ceară aderarea României la Spaţiul Schengen şi încetarea MCV.

RomaniaTV.net
08 mai 2019, 11:20
Viorica Dăncilă îi solicită lui Iohannis ca la Summitul de la Sibiu să ceară aderarea României la Schengen

Premierul îi cere lui Iohannis să pună pe agenda evenimentului acceptarea României în spaţiul Schengen şi eliminarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

„Am încercat să construiesc o relație normală cu o instituție a statului, normal, pentru beneficiul românilor. Acest lucru a fost un lucru de normalitate. Văd că interesul electoral al președintelui Iohannis este cel care contează. Îi solicit domnului președinte Iohannis ca în cadrul summit-ului de la Sibiu să ceară acceptarea noastră în Spaţiul Schengen și încetarea MCV. În rezultatele acestui summit trebuie să se regăsească și interesul românilor”, a declarat Dăncilă, în deschiderea şedinţei de guvern de miercuri, 8 mai.

Citeşte şi: Klaus Iohannis şi cancelarul german Angela Merkel se vor întâlni, la Sibiu, cu reprezentanţi ai Forumului Democrat al Germanilor