Dăncilă îi cere din nou lui Iohannis să-i numească pe Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici la Dezvoltare şi Transporturi

Publicat: Joi, 10 Ianuarie 2019 15:56 // Actualizat: Joi, 10 Ianuarie 2019 15:59 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Viorica Dăncilă nu renunţă la cele două propuneri pentru Ministerul Dezvoltării, respectiv Ministerul Transporturilor. Într-o scrisoare adresată şefului statului, premierul Dăncilă susţine că propunerea Liei Olguţa Vasilescu şi Mircea Dragnea "respectă toate condițiile prevăzute de Constituția României și de legile organice". 

Premierul Viorica Dăncilă a transmis, joi, președintelui Klaus Iohannis un răspuns oficial la scrisorile prin care șeful statului a prezentat motivările privind respingerea nominalizărilor miniștrilor Transporturilor și Dezvoltării.

"Documentul precizează faptul că cele două propuneri pentru funcțiile de ministru – Lia-Olguța Vasilescu și Mircea-Gheorghe Drăghici – îndeplinesc condițiile de legalitate prevăzute de art. 2 din Legea nr. 90/2001, cu modificările și completările ulterioare. De asemenea, persoanele propuse nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute de Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, cu modificările și completările ulterioare", se arată într-un comunicat al Guvernului.

"Având în vedere faptul că cele două propuneri respectă toate condițiile prevăzute de Constituția României, republicată, și de legile organice aplicabile, reiterez solicitarea de emitere a decretelor prezidențiale de numire a doamnei Lia-Olguța Vasilescu în funcția de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, și a domnului Mircea-Gheorghe Drăghici în funcția de ministru al Transporturilor și, totodată, să înceteze efectele Decretului Președintelui României nr.46/2019 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar și ale Decretului Președintelui României nr.47/2019 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar", se arată în documentul oficial transmis Administrației Prezidențiale de către prim-ministrul Viorica Dăncilă.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Klaus Iohannis Lia Olguţa Vasilescu Mircea Drăghici Viorica Dăncilă
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7223
RON
24 Jun
noapte 20 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H