Viorica Dăncilă l-a primit, la Guvern, pe ministrul polonez al Afacerilor Externe

Premierul Viorica Dăncilă l-a primit, miercuri, la Palatul Victoria, pe Jacek Czaputowicz, ministrul afacerilor externe al Republicii Polone.

RomaniaTV.net
09 ian. 2019, 17:11
Viorica Dăncilă l-a primit, la Guvern, pe ministrul polonez al Afacerilor Externe

Premierul României şi ministrul de externe polonez au subliniat că relaţiile dintre cele două state au cunoscut o dezvoltare intensă şi dinamică în ultimii ani şi au pus accent pe importanţa continuării dialogului româno-polonez în baza Parteneriatului Strategic, încheiat în urmă cu 10 ani, informează un comunicat al Guvernului.
 
În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au abordat şi teme legate de agenda europeană. Viorica Dăncilă a prezentat priorităţile Preşedinţiei române la Consiliului Uniunii Europene, subliniind că exercitarea de către ţara noastră a primei preşedinţii rotative a Consiliului UE, în primul semestru din 2019, reprezintă un moment de o importanţă deosebită şi o oportunitate pentru România de a-şi reafirma angajamentul în favoarea consolidării proiectului european. Prim-ministrul a făcut cunoscute aşteptările României în sensul beneficierii de suportul şi conlucrarea Poloniei pe linia dată – cu trimitere la dosare relevante cum ar fi Cadrul Financiar Multianual, Parteneriatul Estic, Balcanii de Vest, precizează sursa citată.
 
În perspectiva celei de-a doua runde de consultări interguvernamentale dintre România şi Polonia – prevăzute a avea loc în ţara noastră, în 2019 – prim-ministrul a subliniat importanţa deplinei implementări a măsurilor din domenii precum securitatea şi apărarea, integrarea europeană, afacerile externe, afacerile interne, antreprenoriatul şi economia, inovarea, agricultura şi turismul, convenite în cadrul primelor consultări guvernamentale, desfăşurate la Varşovia în cursul anului trecut. A relevat valoarea adăugată a interacţiunii sectoriale româno-poloneze, se mai arată în comunicat.