Viorica Dăncilă: Mă aştept la o nouă plângere penală din partea lui Ludovic Orban

Premierul Viorica Dăncilă a spus că se așteaptă la o nouă plângere penală din partea lui Ludovic Orban în urma declarațiilor susținute la Washington privind mutarea Ambasadei României din Israel la Ierusalim.

25 mart. 2019, 04:38
Viorica Dăncilă: Mă aştept la o nouă plângere penală din partea lui Ludovic Orban

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat dumincă, la Conferinţa Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice mutarea ambasadei României în Israel la Ierusalim. „Din păcate, mi-aș fi dorit ca această fază să fie depășită, dar deja am văzut că a apărut în spațiul public din partea PNL solicitarea de a se face o nouă plângere penală împotriva premierului României pentru declarațiile de la conferința de la Washinton. Da, mă aștept la o plângere penală pentru că opoziția gândește doar politic. Rolul ei este să critice. Dar dincolo de această critică, cred că sunt și proiecte majore care ar trebui să întrunească cât de cât consensul atunci când e vorba despre țară”.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că prin declaraţiile referitoare la mutarea Ambasadei României la Ierusalim, prim-ministrul Viorica Dăncilă demonstrează, încă o dată, totala sa ignoranţă în domeniul politicii externe. Iohannis o acuză pe Dăncilă că se grăbeşte să facă anunţuri publice fără să existe o decizie.