Viorica Dăncilă: Moţiunea nu va trece, Guvernul nu va cădea, Iohannis comite un abuz. Joi se joacă alegerile prezidenţiale

Premierul Viorica Dăncilă anticipează că moţiunea de cenzură nu va trece, bazându-se pe ”responsabilitatea parlamentarilor”. De asemenea, premierul susţine că cei care au depus-o nu au un program de guvernare. Totuși, premierul crede că la moțiunea de joi „se joacă alegerile prezidențiale”.

09 oct. 2019, 18:21
Viorica Dăncilă: Moţiunea nu va trece, Guvernul nu va cădea, Iohannis comite un abuz. Joi se joacă alegerile prezidenţiale

„Moţiunea nu va trece, Guvernul nu va cădea. Eu cred în responsabilitatea parlamentarilor. Cred că mulţi dintre membrii Parlamenului, chiar şi dintre cei care au semnat această moţiune, mâine nu o vor vota”, a declarat, miercuri seară Viorica Dăncilă la Antena 3, potrivit News.ro.

PSD va fi în sală, pentru a asigura cvorumul, dar nu va vota.

„Va intra în sală PSD-ul, nu va vota. Ei trebuie să-şi asigure cele 233 de voturi ‘pentru’. Cvorumul îl vom asigura, pentru că noi am vrut ca această moţiune să fie votată mult mai devreme. Am văzut dorinţa Opoziţiei de a da jos Guvernul, dar atunci când am vrut ca moţiunea să fie votată sâmbătă, am văzut aceeaşi Opoziţie, care mai înainte spunea că orice oră, orice zi cu acest Guvern este o zi pierdută, că nu a vrut. Eu înţeleg, sâmbăta şi duminica nu lucrează. Şi atunci cum vor să aibă guvernarea, dacă sâmbăta şi duminica nu lucrează, seara după ora 18,00 au somnul de frumuseţe şi nu pot să lucreze? Deci, am văzut o totală neseriozitate. Am văzut că s-au bucurat atunci când moţiunea a mai fost amânată cu aproape o săptămână şi atunci mă gândesc: care este scopul şi ce urmăresc de fapt?”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Ea a precizat că nu-i scad şansele de a ajunge în turul doi al alegerilor, în cazul în care trece moţiunea, pentru că din Opoziţie PSD va avea mult mai mult posibilitatea de a sancţiona şi de a critica.

În plus, premierul spune că cei care au depus moțiunea nu au un program de gvernare.

Viorica Dăncilă consideră că „în nicio ţară în care există democraţie, în niciun stat membru al Uniunii Europene” preşedintele nu este cel care să vrea să dea jos Guvernul.

„Nu este normal ca preşedintele României care trebuie să fie preşedintele tuturor românilor, indiferent de culoarea politică, trebuie să fie preşedintele tuturor. Vedem un abuz pe care nici măcar Traian Băsescu nu şi l-a permis: preşedintele se compotră ca un lider de partid, nu este normal. Vrea al doilea mandat, vrea «Guvernul meu» şi vrea şi «Parlamentul meu»”, a mai spus Dăncilă.

Ea a mai spus că la moțiunea de joi se joacă alegerile prezidențiale.

„Da, cred că da”, a răspuns ea, întrebată dacă se joacă alegerile prezidențiale la moțiune.

În plus, Dăncilă a confirmat că se joacă la moţiunea de cenzură soarta Secţiei speciale.

Întrebată ce va face dacă rămâne la guvernare după ziua de joi, Dăncilă a spus: ”Imediat, în săptămâna de după moţiune, voi veni cu remaniera în Parlament. Întrucât era o moţiune de cenzură, am vrut să vedem ce se întâmplă şi nu am venit cu remanierea pentru că aşa este firesc”.

Premierul a vorbit și de presiuni mari asupra parlamentarilor în privința moțiunii.

„M-a sunat un deputat cu câteva ore înainte să vin în emisiune și mi-a spus: Știți, am vrut să votez moțiunea, dar m-au sunat primari, m-a sunat soția și mi-au spus să nu votez. Era un deputat semnatar al moțiunii”, a mai spus premierul.

Citește și: Klaus Iohannis: PSD a intat din prima zi de guvernare pe contrasens cu românii. Îmi doresc foarte mult ca moţiunea să treacă VIDEO