Viorica Dăncilă: „Nu cred că Marcel Ciolacu va da curs dorinţei unora să nu fiu pe liste. Adică a lui Liviu Dragnea”

Viorica Dăncilă a vorbit, într-un interviu acordat postului Digi24, despre problemele din PSD, razultatele alegerilor locale şi viitoarele alegeri parlamentare şi relaţia şefilor partidului cu fostul preşedinte, Liviu Dragnea.

RomaniaTV.net
13 oct. 2020, 12:05
Viorica Dăncilă: „Nu cred că Marcel Ciolacu va da curs dorinţei unora să nu fiu pe liste. Adică a lui Liviu Dragnea”

Viorica Dăncilă a fost întrebată dacă există membri PSD din conducerea centrală care mai ţin legătura cu fostul preşedinte, Liviu Dragnea.

„Nu am vorbit de conducerea centrala, ci de judetul Teleorman. Refuz sa cred ca la nivel central exista cineva care mai pastreaza legatura cu Dragnea. Cred ca prezenta mea pe liste va demonstra ca Dragnea nu mai are nicio influenta in PSD.

Nu am mai discutat cu Paul Stanescu, am avut o relatie de prietenie, cred ca prin experienta pe care o are nu va actiona din antipatie ci va vrea binele partidului. Sunt oameni care voor sa acceada la anumite functii si vin spre conducerea partidului cu diverse informatii. Nu am vrut sa-l dau afara din partid pe Paul Stanescu. Sa nu uitam ca atunci cand Dragnea a vrut sa-l schimbe din guvern, am fost singura care a fost de parte lui Paul Stanescu.

Intre noi nu a fost o reptura, e normal sa existe pareri diferite. Exista foarte multe zvonuri, important e sa discutam lucruri reale. Nu am avut niciodata o discutie cu presedintele Romaniei legat de congresul sau de candidatii PSD. Faptul ca am depasit in alegeri mult USR arata ca nu a fost niciun fel de intelegere. Este un castig ca am ajuns in turul 2 la prezidentiale, pentru ca am preluat partidul intr-un moment dificil, ajunsese la 18%. Trebuia sa tin partidul unit si cred ca am reusit, am aratat ca PSD nu a fost ingenunchiat.”, a declarat Dăncilă.

Fostul premier a spus şi cum vede rezultatele alegerilor locale şi ce aşteptări are de la alegerile parlamentare, ,ai ales în lumina zvonurilor că ar putea să nu prindă un loc eligibil pe lista social-democraţilor.

„Alegerile locale au demonstrat doua lucruri: ca exista doua partide cu adevarat mari in Romania, PSD si PNL. PSD a avut un plus in numarul de primari si presedinti de CJ, iar PNL la numar de voturi. Si Marcel Ciolacu a trebuit sa raspunda multor provocari, PSD este un partid cu multe orgolii.

Iau in calcul orice varianta, dar avand in vedere declaratiile presedintelui partidului nu cred ca va da curs dorintei unora sa nu fiu pe liste, adica a lui Liviu Dragnea.”, crede fostul premier.

În ce priveşte scandalul legat de posibile fraude la alegerile locale şi a faptului că Gabriela Firea contestă scrutinul şi cere repetarea acestuia, Viorica Dăncilă afirmă că situaţia este diferită faţă de momentul când ea a pierdut alegerile prezidenţiale.

„Am vazut ca sunt numeroase nereguli la Bucuresti, situatia este diferita, iar toate acestea ridica semne de intrebare. De aceea atitudinea Gabrielei Firea este aceasta.

Eu mi-am dat demisia (n.r. din fruntea PSD), nu din slabiciune, ci din onoare. Am pierdut prezidentialele si cineva trebuia sa plateasca, am decis ca eu sa platesc. Am vorbit cu domnul Ciolacu despre candidatura mea la senat, lucru confirmat si de presedintele partidului.”, a spus fostul premier.

Dăncilă a fost întrebată şi despre problemele reclamate de fostul său trezorier în legătură cu finanţarea campaniei pentru prezidenţiale şi despre posibile prejudicii de imagine aduse partidului prin desele greşeli de exprimare.

„Am vazut aceste acuzatii si declaratiile lui Ciolacu, care a reiterat faptul ca nu am nicio problema, nu am facut eu niciun contract, nu stiu nici care sunt datele din spatiul public. De partea financiara a campaniei s-a ocupat fostul secretar general si trezorierul si nu cred ca acestia au incalcat legea.

NU cred ca PSD poate face aceste reprosuri. Sa ne uitam la declaratiile Monicai Anisie, care este profesor de romana, eu sunt inginer. Sa ne uitam la Klaus Iohannis, care a introdus cuvinte noi in limba romana. In cazul meu cred ca au fost urmarite aceste greseli, dar important este ca nu am gresit cu masurile luate pentru romani.”, a spus în încheiere Viorica Dăncilă.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu anunţă că intră în izolare şi se testează de COVID-19


loading...
Partenerii noștri