Viorica Dăncilă, o nouă gafă de exprimare: A fi educator înseamnă ca tu "însuşi" să înveţi zi de zi VIDEO

Publicat: Marţi, 23 Aprilie 2019 11:16 // Actualizat: Marţi, 23 Aprilie 2019 11:25 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Viorica Dăncilă mai bifează o nouă greșeală gramaticală, de data aceasta la evenimentul organizat în această dimineață la Guvern pentru lansarea proiectului educațional CRED.

“A fi educator, învățător, profesor înseamnă ca tu însuși să înveți zi de zi”, a declarat Dăncilă, în discursul său, după ce a enumerat realizările guvernării sale în ceea ce privește învățământul.

Viorica Dăncilă nu este la prima greşeală în folosirea limbii române.

Într-un discurs la ceremonia dedicată Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, Viorica Dăncilă a spus ”negaționalism” în loc de ”negaționism” (comportamentul celor care neagă Holocaustul împotriva evreilor).

De asemenea, ”combaterea Holocaustului” este o exprimare nepotrivită și incorectă, deoarece Holocaustul este un termen utilizat pentru a descrie uciderea a aproximativ 6 milioane de evrei în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

”În luna martie 2019, vom organiza un eveniment care își propune să contribuie la sprijinirea combaterii negaționalismului și a Holocaustului, prin reuniunea la București a reprezentanților celor mai relevante muzee guvernamentale din Europa și nu numai, în domeniul istoriei Holocaustului.”, a spus premierul Viorica Dăncilă, la Bruxelles.

De asemenea, Viorica Dăncilă, aflată în vizită în Republica Macedonia, a declarat la Skopje că este primul prim-ministru care vizitează această ţară, dar şi că cetăţenii acestei ţări sunt "macedoni", în loc de "macedoneni".loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
gafă limba română Viorica Dăncilă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7790
RON
27 Jan
noapte -1 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H