Viorica Dăncilă pleacă la Bruxelles, unde se va întâlni cu Juncker şi Timmermans

Premierul Viorica Dăncilă va efectua, începând de luni, o vizită la Bruxelles, în cadrul căreia va avea întâlniri cu preşedintele şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, dar şi cu preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni.

RomaniaTV.net
03 iun. 2019, 11:39
Viorica Dăncilă pleacă la Bruxelles, unde se va întâlni cu Juncker şi Timmermans

„Începând din această după-amiază voi efectua o vizită de lucru la Bruxelles unde voi avea întâlniri importante, în contextul recentelor alegeri europarlamentare. Vom avea discuţii cu preşedintele şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, dar şi cu preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni. Voi transmite încă o dată ataşamentul României faţă de valorile europene şi, de asemenea, voi discuta, în contextul alegerilor europarlamentare, să vedem ceea ce avem de făcut pentru o prezenţă cât mai bună pentru funcţiile despre care au început deja discuţiile atât în Parlamentul European, dar şi pentru portofoliul de comisar european”, a anunţat prim-ministrul, la începutul şedinţei de Guvern.

Ea a adăugat că va prezenta rezultatele Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene şi modul în care se va continua în perioada următoare.

„De asemenea, voi avea o întâlnire cu ambasadorul Statelor Unite la Uniunea Europeană, cu domnul Gordon, unde vom discuta, de asemenea, despre rezultatele Preşedinţiei rotative deţinute de către România. Ca prim-ministru al României, voi milita pentru asigurarea unei reprezentări adecvate, echilibrate, din punct de vedere politic, geografic, al criteriului de gen la nivelul instituţiilor europene, care să sprijine adoptarea consensuală a deciziilor, în beneficiul tuturor cetăţenilor noştri”, a menţionat Dăncilă.