Viorica Dăncilă: Preluarea preşedinţiei Consiliului UE o misiune deosebit de onorantă pentru ţara noastră

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri că preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene reprezintă o misiune deosebit de onorantă pentru ţara noastră, care va fi posibilă cu sprijinul şi implicarea membrilor Parlamentului European.

RomaniaTV.net
23 ian. 2019, 19:08
Viorica Dăncilă: Preluarea preşedinţiei Consiliului UE o misiune deosebit de onorantă pentru ţara noastră

Viorica Dăncilă a fost prezentă miercuri, la sediul Parlamentului European din Bruxelles, la vernisajul expoziţiei fotografului Sorin Onişor şi a participat la un concert al ansamblului „Violoncellissimo”, condus de Marian Cazacu.

„Prin evenimentul din această seară avem posibilitatea să ne convingem că Preşedinţia Consiliului UE este o reflectare a aspiraţiilor europene, demnitate în diversitate, un exerciţiu cu şi despre oameni şi culturi care interacţionează şi se îmbogăţesc reciproc în Europa. Ataşamentul profund pentru cauza europeană al cetăţenilor noştri a inspirat liniile de acţiune ale programului preşedinţiei României la Consiliul UE şi se reflectă în primul rând într-o idee-cheie – coeziunea – o valoare comună europeană. În acest spirit de unitate, solidaritate şi coeziune ne propunem să acţionăm în calitate de Preşedinţie a Consiliului UE de o manieră eficientă, care să aducă rezultatele pe care cetăţenii noştri le aşteaptă. (…) Preluarea responsabilităţii de preşedinte al Consiliului UE este o misiune deosebit de onorantă pentru ţara noastră, însă una pe care ştim că putem să o îndeplinim cu sprijinul şi implicarea membrilor Parlamentului European”, a afirmat premierul, menţionând că cele două momente culturale marchează lansarea, la Bruxelles, a Preşedinţiei române la Consiliul UE.