Viorica Dăncilă: Preşedinţia română a Consiliului UE a finalizat 62 de dosare

Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene a finalizat 62 de dosare în primele două luni de mandat, a anunţat premierul Viorica Dăncilă, miercuri, în deschiderea şedinţei de guvern, menţionând că va prezenta pe larg rezultatele României în acest domeniu săptămâna viitoare.

RomaniaTV.net
27 feb. 2019, 15:20
Viorica Dăncilă: Preşedinţia română a Consiliului UE a finalizat 62 de dosare

„Preşedintele spunea în urmă cu câteva luni că România nu este pregătită pentru exercitarea Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene. Realitatea a dovedit însă că România înregistrează rezultate remarcabile în mandatul pe care-l deţine, activitatea echipei noastre fiind apreciată de partenerii europeni”, a afirmat şefa Executivului.

Astfel, a evidenţiat ea, în aproape două luni de mandat, „Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene a finalizat nu mai puţin de 62 de dosare, din care 34 au fost deja aprobate de ambasadorii statelor membre”.

„Avem o activitate intensă şi vom continua cooperarea strânsă cu Parlamentul European, cu Comisia Europeană, cu statele membre, pentru a găsi soluţii cât mai bune pentru viitorul Uniunii Europene”, a adăugat ea.

Viorica Dăncilă a mai afirmat că va prezenta pe larg aceste rezultate.

„Săptămâna viitoare am să prezint în faţa tuturor, pe larg, într-o declaraţie de presă, rezultatele excepţionale pe care Guvernul le-a obţinut în aceste două luni de mandat”, a spus premierul.