Viorica Dăncilă, prima reacţie în scandalul şpăgilor din vămi care ajungeau la PSD Arad

Viorica Dăncilă a vorbit pentru prima dată despre scandalul şpăgilor din vămile din Banat care ajungeau la PSD Arad. Întrebată dacă a avut cunoştinţă de cazurile de mită de la PSD Arad, fostul premier a declarat că este "exclus" şi că ancheta va dovedi că nu a fost implicată. "Nu am nicio implicare în acest dosar", a spus Viorica Dăncilă.

RomaniaTV.net
13 dec. 2019, 11:28
Viorica Dăncilă, prima reacţie în scandalul şpăgilor din vămi care ajungeau la PSD Arad

Nu ştiu absolut nimic. Nici nu ştiam că Mihai Fifor şi Răzvan Cuc au fost chemaţi, bineînţeles că toţi vrem să vedem care este adevărul şi ce s-a întâmplat acolo„, a declarat Viorica Dăncilă, întrebată dacă are cunoştinţă despre cazul şpăgilor din vămi care ajungeau la PSD Arad.

Întrebată dacă a avut cunoştinţă de cazurile de mită de la PSD Arad, Dăncilă a răspuns: „Exclus aşa ceva şi sunt convinsă că pe măsură ce va avansa pe acest dosar, acest lucru va fi lămurit. Nu am nicio implicare în acest dosar„.

Citeşte şi: Mihai Fifor si Răzvan Cuc, citaţi la DNA Timişoara ca martori în dosarul şpăgilor de la PSD Arad. Ar putea urma Dragnea şi Dăncilă

Dăncilă a fost întrebată şi dacă nu i-a spus nimeni din partid cum se fac angajările la Direcţia de Drumuri şi Poduri Timişoara.
„Nu, nu ştiu acest lucru, nu am nici un amestec. Oricât ar încerca ca să se ajungă la Viorica Dăncilă, nu se va ajunge pentru că Viorica Dăncilă a fost şi rămâne un om foarte corect”, a răspuns ea.
Fostul premier a precizat că acolo nu îl cunoaşte nici pe fostul şef, nici pe actualul şi că la un premier nu se vine cu asemenea lucruri.
„În primul rând nu cunosc pe nimeni de acolo, nici pe actualul şef, nici cine trebuia să fie. Gândiţi-vă că la prim-ministru nu vin astfel de lucruri. Cineva poate să spună, sunt oameni mai bine intenţionaţi sau mai rău intenţionaţi. Dar eu vă garantez şi îmi doresc ca acest dosar să se soluţioneze cât mai repede, nu am niciun amestec şi nicio implicare. (…) Nu a ajuns la prim-ministru să fie cineva numit. Întrebaţi-i pe cei care fac astfel de lucruri, nu am făcut aşa ceva”, a afirmat fostul preşedinte PSD, citată de news.ro.
Dăncilă a mai declarat că dacă cineva a fost chemat la audieri, nu înseamnă şi că este vinovat.
„Dacă a fost chemat cineva la audieri, nu înseamnă că acea persoană este vinovată. Să vedem cine sunt cei vinovaţi şi dacă cineva este chemat ca martor nu este neapărat necesar ca acea persoană să fie şi vinovată”, a mai spus Dăncilă.

Lideri importanţi din PSD au ajuns vineri la DNA pentru a da declaraţii în dosarul şpăgilor din vămi care ajungeau la PSD Arad. Până la această oră au dat cu subsemantul la DNA fostul ministru al Internelor şi senator ales din partea PSD Arad Mihai Fifor, șefa PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan şi fostul ministru al Transporturilor Răzvan Cuc. Opt persoane sunt cercetate în stare de libertate în dosarul şpăgilor încasate la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, în interesul PSD Arad. În cazul a trei dintre inculpaţi, s-a dispus măsura controlului judiciar. 

„Am încercat întotdeauna, de-a lungul carierei mele, să respect legea şi să o aplic şi rămân în continuare extrem de ferm în a susţine aceste lucruri. Vreau să spun cu fermitate că sprijin activitatea instituţiilor abilitate să facă lumină în acest caz pentru că eu cred că este important ca lucrurile să fie analizate şi lămurite cum prevede legea. Sunt în continuare ferm decis să sprijin activitatea instotutiilor pentru că eu cred că este important să se finalizeze şi să se ducă la bun sfârşit acest caz”, a declarat Mihai Fifor.