Viorica Dăncilă: Prin Constituţia României există dreptul de opinie, acest lucru este garantat şi îl are fiecare jurnalist

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că în România dreptul jurnaliştilor la opinie este respectat, dar în măsura în care materiale ale acestora încalcă viaţa privată acest lucru trebuie sancţionat.

RomaniaTV.net
05 dec. 2018, 15:16
Viorica Dăncilă: Prin Constituţia României există dreptul de opinie, acest lucru este garantat şi îl are fiecare jurnalist

Viorica Dăncilă a fost întrebată, într-o conferinţă de presă susţinută alături de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi de comisarul european Corina Creţu, dacă imaginea României nu este afectată de sancţiunile aplicate de Autoritatea de Protecţia Datelor unor jurnalişti români care anchetau fapte de corupţie.

„Categoric, nu. Prin Constituţia României există dreptul de opinie, dreptul la expresie, acest lucru este garantat şi îl are fiecare jurnalist, dar, în acelaşi timp, avem un regulament european de protecţie a datelor, dacă sunt încălcate acestea, dacă e încălcată viaţa privată, dacă sunt folosite date personale, fiecare, indiferent de unde vine, indiferent de unde este, trebuie sancţionat în conformitate cu normele europene. Atât timp cât avem un regulament european, el nu este opţional, este obligatoriu şi în România a fost aplicat acest regulament”, a afirmat Viorica Dăncilă.