Viorica Dăncilă propune un Pact naţional. "Vreau asigurare scrisă că nu se vor tăia pensiile şi salariile"

Publicat: Vineri, 13 Septembrie 2019 18:42 // Actualizat: Vineri, 13 Septembrie 2019 18:42 // Sursa: romaniatv.net

Viorica Dăncilă cere un pact național la care să ia parte partidele parlamentare! Liderul PSD le cere formațiunilor politice din Parlament semnarea Pactului național pentru bunăstarea românilor. Concret, prin semnarea acestui document, să le fie garantate românilor salariile și pensiile, pentru a nu se mai repeta precedentul din mandatul lui Traian Băsescu când au fost tăiate salariile, iar pensiile, care au fost și ele propuse pentru micșorare, au fost salvate de o decizie a CCR.

"Am văzut cu toții, în ultima perioadă, nenumărate propuneri de pacte și acorduri. Partidele și candidații vorbesc între ei despre cum să joace jocul politic, se ceartă, negociază și eșuează lamentabil în fața românilor. Pentru că niciuna din aceste inițiative nu are impact și finalitate pentru oameni. Niciuna nu a fost gândită în interesul românilor, niciun astfel de acord nu s-a concretizat într-o măsură menită să facă bine societății, să aducă o creștere a nivelului de trai ori vreo formă de progres în viața de zi cu zi. 

Eu, astăzi, propun, în fața dumneavoastră, singurul pact pentru cetățeni, singura înțelegere pe care merită să o facă forțele politice din România: aceea a bunăstării românilor. Pentru că astăzi România are a doua cea mai mare creștere economică din Europa. Salariile și pensiile au crescut cu un ritm fără precedent. A crescut salariul minim pe economie, au crescut salariile medicilor și ale profesorilor, precum și salariile din construcții. La 1 septembrie, punctul de pensie a crescut cu 15% și a crescut pensia minimă garantată.

Având în vedere istoricul și practica guvernelor de dreapta de a tăia veniturile românilor și ținând cont de afirmațiile din ce în ce mai dese ale unor lideri politici care anunță că vor impune din nou măsuri de austeritate și regres social, propun partidelor parlamentare semnarea Pactului național pentru bunăstarea românilor, care trebuie să fie garanția politică a continuării creșterii nivelului de trai al românilor în perioada următoare. 

Vreau ca oamenii să primească o minimă asigurare scrisă din partea întregii clase politice că nu li se vor tăia salariile și pensiile, așa cum s-a făcut în guvernarea 2010-2012. Sunt prima care semnează acest pact, având credința că România trebuie să-și onoreze obligația de bază către cetățeni, aceea de a le asigura bunăstarea și un trai decent.

Îmi asum în fața dumneavoastră acest lucru și aștept de la toți cei care vin și cer voturi să dea dovadă de același curaj al asumării, astfel încât, oricine ar ajunge la guvernare, măsurile de sprijin să fie continuate iar românii să nu mai fie niciodată sacrificați.”, a anunțat Viorica Dăncilă.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
pact naţional pensii salarii bugetari Viorica Dăncilă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 sep 09:47
Răspunde | Votează email 0 email
Un fost student la Iasi
Foarte bine tintit Dna PM.SA-i vedem pe cateii lui iohannis semneaza? Acordul sa fie cu putere juridica pentru ai trimite pe cei care nu-l respecta la puscarie si nu in politica la gargara Felicitari Dna PM1
13 sep 20:49
Răspunde | Votează email 0 email
BUDICA S
In cazul in care guvernul actual cade,doamna Dancila vrea sa se tina cont de ce a
facut bine si sa nu se taie pensiile si salariile!Eu cred ca in locul acestui pact, trebuie sa ia taurul de coarne si sa se decida sa restructureze guvernul.Ramane pactul ,daca guvernul cade,desi nu cred!
1
EUR
4.7788
RON
21 Jan
noapte -4 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H