Viorica Dăncilă (PSD): Dezvoltarea relaţiilor comerciale dintre Brazilia şi UE poate fi de bun augur

Eurodeputata PSD Viorica Dăncilă, vicepreşedintă a Comisiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, a avut o întrevedere cu ministrul Agriculturii din Brazilia, Katia Abreu, la Bruxelles. În cadrul discuției, eurodeputata a subliniat importanţa colaborării dintre UE şi Brazilia în domeniul agriculturii, precum şi utilitatea consolidării dialogului pe tema agriculturii durabile şi a dezvoltării rurale.

RomaniaTV.net
28 mai 2015, 14:33
Viorica Dăncilă (PSD): Dezvoltarea relaţiilor comerciale dintre Brazilia şi UE poate fi de bun augur

„Susţin colaborarea dintre Brazilia şi UE şi consider că dialogul structurat pe tema agriculturii durabile şi a dezvoltării rurale poate genera rezultate pozitive concrete. Consider că dezvoltarea relaţiilor comerciale dintre Brazilia şi UE poate fi de bun augur pentru ambele părţi”, a declarat eurodeputata.
 
De asemenea, ministrul brazilian al Agriculturii, Katia Abreu, a subliniat faptul că atât Guvernul din care face parte, cât şi producătorii brazilieni acordă „o importanţă majoră acordului UE-Mercosur privind comerţul dintre UE şi Brazilia”. Totodată, ministrul a adăugat că Brazilia vrea un acord sanitar și fitosanitar cu blocul european, cu scopul de a stimula comerțul cu animale, plante și produsele lor, din ambele părți.
 
O altă temă pe agenda discuţiei dintre eurodeputata Viorica Dăncilă şi ministrul Agriculturii din Brazilia s-a referit la bunele practici în ceea ce privește rolul femeilor în agricultură și sprijinul acordat de către Brazilia în acest sens.
 
De altfel, eurodeputata PSD a solicitat recent Comisiei Europene crearea unor programe europene speciale de sprijinire și stimulare a accesului femeilor din mediul rural la piața muncii, asemeni programului destinat tinerilor, de tipul ”Garanția europeană pentru femeia din mediul rural”.