Viorica Dăncilă: „Românii n-au ce aştepta de la Orban, Cîţu şi ceilalţi artişti ai dezastrului”

Fostul premier, Viorica Dăncilă, susține că, în timpul guvernării PNL, economia țării scade, românii o duc din ce în ce mai prost, iar România se împrumută încontinuu. Fostul premier vede ca singură soluţie pentru redresarea României o moţiune de cenzură prin care guvernul Orban să fie demis.

RomaniaTV.net
10 iun. 2020, 09:44
Viorica Dăncilă: „Românii n-au ce aştepta de la Orban, Cîţu şi ceilalţi artişti ai dezastrului”

„Deși temporar mascat de criza coronavirusului, eșecul guvernării liberale e dincolo de orice îndoială.

Estimările organizațiilor financiare internaționale prevăd o scădere economică de 5% în acest an și un deficit bugetar apropiat de 10%. Iar în timp ce veniturile românilor au scăzut (în condițiile închiderii sau suspendării temporare a activității multor companii), prețurile au explodat, înregistrând o creștere de 6,4% în primele patru luni ale acestui an prin comparație cu perioada similară a anului trecut. Și ca să fie complet tabloul eșecului liberal, România s-a împrumutat luna trecută cu o sumă record de 3,3 miliarde de euro (la dobânzi sensibil crescute față de ianuarie și februarie)!

Acesta e bilanțul real al guvernării PNL: economia scade, românii o duc mai prost, țara se împrumută accelerat.

Iar în loc să demisioneze, ministrul Finanțelor ajunge să se laude cu cifrele furnizate de agențiile internaționale de rating, bucuros că România n-a fost cotată mai jos. Spre știința domnului Cîțu, am scăpat la mustață de retrogradare în rapoartele agențiilor de rating nu datorită performanțelor acestui guvern, ci – după cum a menționat clar agenția Standard & Poor’s – „având în vedere datoria publică și datoria externă relativ scăzute ale României” (lucru care este meritul PSD, fiindcă în perioada guvernării PSD datoria publică A SCĂZUT ca procent din PIB)!

Românii n-au ce aștepta de la Orban, Cîțu și ceilalți artiști ai dezastrului. Contraperformanța acestor 7 luni de guvernare liberală va continua și în lunile care au mai rămas până la alegerile parlamentare, dacă li se mai permite acestor oameni să conducă România. Cred însă că e nevoie de o moțiune de cenzură prin care guvernul Orban să fie demis, iar asta cât mai repede!”, a scris Viorica Dăncilă pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Raed Arafat şi Alexandru Rafila discută la Parlament cu Marcel Ciolacu despre prelungirea stării de alertă