Viorica Dăncilă, uimită de atitudinea românilor care o contestă: Să vii cu coroane, să vii cu tot felul de jigniri. Nu am furat nimic

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că o uimeşte atitudinea celor care o întâmpină cu proteste, cu coroane sau strigând "Hoţii". "N-am furat în viaţa mea absolut nimic", a susţinut Dăncilă, adăugând însă că nu o deranjează aceste manifestări pentru că a văzut că este vorba de "un plan", că aceiaşi oameni sunt întâlniţi în mai multe locuri.

RomaniaTV.net
17 mai 2019, 16:49
Viorica Dăncilă, uimită de atitudinea românilor care o contestă: Să vii cu coroane, să vii cu tot felul de jigniri. Nu am furat nimic

Viorica Dăncilă s-a referit, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Zalău, şi la protestele cu care a fost întâmpinată în mai multe oraşe.

„Eu cred că este loc pentru toată lumea şi pricipalul nostru mesaj trebuie să fie unul de unitate. Nu spun că Guvernul României a rezolvat tot, mai sunt multe de făcut şi multe de rezolvat, dar în momentul în care nu ai argumente, în momentul în care eşti rău intenţionat, în momentul în care eşti un om slab, că atributul oamenilor slabi este violenţa verbală şi violenţa fizică, te manifeşti în modul acesta”, a declarat Dăncilă, conform News.ro.

Ea a spus că, dacă nu ar fi existat deschidere către dialog, ar fi înţeles aceste manifestări.

„Dar această atitudine care, efectiv, pe mine mă uimeşte, să vii cu coroane, să vii cu tot felul de jigniri, să ţipi «Hoţii» – n-am furat în viaţa mea absolut nimic – dar aceste lucruri nu sunt specifice pentru noi ca ţară şi nici nu ne ajută într-un fel. Şi cred că oamenii, cu timpul, îi vor izola şi dacă cred că vor avea un câştig vor pierde. Dar, mă rog, fiecare se manifestă aşa cum crede, fiecare îşi arată valoarea prin modul în care se manifestă şi aceste lucruri nu m-au deranjat pentru că deja am văzut că este un plan, că anumiţi oameni îi întâlnim, aceiaşi oameni în mai multe locuri. Stau şi mă gândesc: sunt aşa de uşor de cumpărat? Chiar nu le pasă de ceea ce… impresia celor din jurul lor? Chiar nu se gândesc cât de mutl rău fac ca şi imagine?”, a adăugat premierul.

Mai multe persoane au aşteptat, joi după-amiază, sosirea premierului Viorica Dăncilă la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş, oamenii aducând cu ei pancarte anti-PSD, dar şi lumânări şi coroane funerare.

Câteva zeci de persoane s-au strâns, joi după-amiază, pe treptele Spitalului Judeţean din Târgu Mureş, acolo unde era programată o vizită a premierului Viorica Dăncilă. Oamenii purtau pancarte cu mesaje precum „Viorico, Mureşul nu te vrea”, „#nimic”, „PSD=cancerul sistemului de sănătate”, „Unde sunt spitalele regionale promise?” sau „Mulţumim pentru nimic”.

Proteste similare au avut loc, în ultima perioadă, în mai multe oraşe din ţară unde premierul s-a dus în vizită, precum Cluj-Napoca, Arad, Timişoara.