Viorica Dăncilă, vizită de lucru la Strasbourg. Premierul şi miniştrii vor prezenta priorităţile preşedinţiei române a UE

Premierul Viorica Dăncilă şi membri ai Guvernului efectuează, luni şi marţi, o vizită de lucru la Strasbourg, la Parlamentul European, pentru a prezenta priorităţile României în mandatul de şase luni la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

RomaniaTV.net
14 ian. 2019, 09:31
Viorica Dăncilă, vizită de lucru la Strasbourg. Premierul şi miniştrii vor prezenta priorităţile preşedinţiei române a UE

Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, va avea o întrevedere luni, de la ora 17,00, cu Andrey Novakov – coordonator al Comisiei pentru Dezvoltare Regională din Parlamentul European (REGI).

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, se va întâlni cu vicepreşedintele Parlamentului European, Sylvie Guillaume, (la ora 18,00), precum şi cu preşedintele Conferinţei Preşedinţilor de Comisie, Cecilia Wikstrom (de la ora 19,00).

Începând cu ora 20,30, delegaţia guvernamentală condusă de premierul Viorica Dăncilă va participa la cina oficială oferită de preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

În cursul zilei de marţi, premierul Viorica Dăncilă va fi prezentă în plenul Parlamentului European; membrii Cabinetului său au programate alte întâlniri bilaterale cu oficiali europeni.

De la ora 9,30, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, va avea o întrevedere cu preşedintele Comisiei pentru Afaceri Constituţionale din Parlamentul European (AFCO), Danuta Hubner, iar ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, se va întâlni cu Pervenche Beres şi Othmar Karas – coraportori ai PE.

Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, are programată, la 10,30, o întâlnire cu vicepreşedintele Grupului S&D, Maria Joao Rodrigues, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, cu coordonatorul S&D REGI, Constanze Krehl, iar ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, va avea o întrevedere cu preşedintele Comisiei pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne din PE, Claude Moraes.

Ulterior, de la ora 11,00, ministrul Rovana Plumb va avea discuţii cu preşedintele Comisiei pentru Dezvoltare Regională din PE, Iskra Mihaylova. La aceeaşi oră, ministrul Carmen Dan se va întâlni cu preşedintele Conferinţei Preşedinţilor de Comisie, Cecilia Wikstrom, iar ministrul Eugen Teodorovici cu Pervenche Beres, coraportor European Supervisory Authorities. La ora 11,30 este programată întrevederea ministrului Muncii, Marius Budăi, cu raportorul pentru coordonarea sistemelor de securitate socială, Guillaume Balas.

Delegaţia guvernamentală condusă de premierul Viorica Dăncilă va sosi la sediul Parlamentului European la ora 14,30. Intervenţia prim-ministrului român în plenul PE este prevăzută pentru ora 15,00, anterior fiind programată o întâlnire a delegaţiei ţării noastre cu preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

Viorica Dăncilă şi Antonio Tajani vor susţine declaraţii comune de presă la ora 17,00, conform programului anunţat de Guvern.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, se va întâlni la ora 17,00 cu preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe, David McAllister, iar la ora 17,45 ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, are o întrevedere cu prim-vicepreşedintele PE, Mairead McGuinness.

De la ora 18,00, premierul Viorica Dăncilă va face, în cadrul reuniunii grupului S&D, o prezentare a priorităţilor preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

La finalul zilei, începând cu ora 19,00, delegaţia guvernamentală, alături de înalţi oficiali europeni, va participa la vernisajul expoziţiei de fotografie cu tema „Tradiţii şi peisaje din România”, organizată cu prilejul debutului preşedinţiei României la Consiliul UE.