Viorica Dăncilă vrea să-i convingă pe Tăriceanu şi Ponta să susţină candidatul PSD la prezidenţiale

Viorica Dăncilă, preşedintele PSD, a declarat vineri că va avea, cel mai probabil luni, o discuţie cu Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta pentru a încerca să formeze o coaliţie pentru susţinerea candidatului PSD la alegerile prezidenţiale. 

19 iul. 2019, 16:52
Viorica Dăncilă vrea să-i convingă pe Tăriceanu şi Ponta să susţină candidatul PSD la prezidenţiale

”Cu siguranţă voi avea o discuţie, atât cu domnul Tăriceanu,cât şi cu domnul Victor Ponta, cred că dialogul este foarte important. Îmi doresc o coaliţie a celor trei partide pentru a susţine candidatul pentru prezidenţiale, îmi doresc alături de noi să vină şi sindicate, chiar şi partide care nu sunt parlamentare, patronate, toţi cei care vor să vină alături de PSD. Cred că vor aduce un plus şi cred că dialogul este foarte important pentru a vedea direcţia pe care merg liderii partidelor respective, dar este important pentru noi să vedem dacă putem coagula cât mai multe forţe alături de Partidul Social Democrat, astfel încât să ne maximizăm şansele de a câştiga alegerile prezidenţiale”, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, Viorica Dăncilă, citată de News.ro.

Aceasta a precizat că, cel mai probabil, întâlnirea va avea loc în cursul zilei de luni.

”Eu cred că de luni (va avea loc întâlnirea – n.r) pentru că noi marţi avem prima dată Birou Permanent Naţional apoi Comitet Executiv Naţional şi trebuie să intrăm în aceste foruri statutare deja cu concluzii, cu o discuţie avută cu liderul ALDE şi liderul Pro România, astfel încât să putem lua deciziile care se impun pentru perioada următoare”, a mai spus Dăncilă.

Despre candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Dăncilă a spus că trebuie să aibă susţinerea organizaţiilor din teritoriu.

”Vom vedea care dintre cei care doresc să candideze au susţinere organizaţiilor din teritoriu pentru că este o luptă grea, este o luptă în care trebuie să fim foarte implicaţi şi cred că în această luptă cel sau cea care va candida pentru alegerile prezidenţiale trebuie să aibă alături toate organizaţiile judeţene”, a mai afirmat Viorica Dăncilă.

Anterior, în cadrul Conferinţei de alegeri a PSD Bistriţa-Năsăud, Dăncilă a vorbit despre nevoia de a avea preşedinte din partea PSD.

“Trebuie să ne implicăm pentru alegerile prezidenţiale pentru că sunt importante, pentru că avem nevoie de un preşedinte care să unească societatea românească, avem nevoie de un preşedinte care să fie preşedintele tuturor românilor, avem nevoie de un preşedinte care să nu aibă guvernul meu şi guvernul altora, avem nevoie de o societate mult mai unită, avem nevoie de un preşedinte care să reprezinte România. Avem nevoie de un preşedinte care să-i asculte pe români şi cred că acest lucru este foarte important. Este foarte important dacă vrem într-adevăr să facem paşi importanţi pentru această ţară. Avem guvern PSD – ALDE, trebuie să avem preşedinte PSD, trebuie să câştigăm mai multe mandate de primari în localităţi şi, bineînţeles, trebuie să câştigăm alegerile parlamentare”, a declarat Viorica Dăncilă.

Citește și: Dăncilă, despre decizia CCR privind referendumul: Klaus Iohannis va plăti politic