Dorin Cocoş a uitat de înghesuiala din celulă. Acum şi arestul la domiciliu i se pare un „coşmar locativ”

Adriean Videanu vrea să scape de control judiciar pentru a putea să plece la un târg de marmură în Italia, iar Dorin Cocoş, arestat la domiciliu, a solicitat să fie lăsat să se mute cu chirie. Cei doi s-au prezentat, marţi, în faţa judecătorilor, care le-au respins, însă, cererile.

RomaniaTV.net
26 mai 2015, 08:51
Dorin Cocoş a uitat de înghesuiala din celulă. Acum şi arestul la domiciliu i se pare un „coşmar locativ”

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu le-a solicitat marți judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție să i se dea voie să plece pe o perioadă scurtă de timp în Italia, pentru a participa la un târg de marmură.

Adriean Videanu, Alina Bica, Dorin și Alin Cocoș s-au prezentat marți la Curtea Supremă în dosarul ANRP, la acest termen al procesului fiind programată discutarea măsurilor preventive dispuse împotriva lor. Judecătorii le-au respins însă solicitările.

În sala de judecată, Videanu a declarat că cele două companii pe care le deține sunt într-o situație financiară delicată și a cerut permisiunea să meargă la un târg de marmură din localitatea Carrara, Italia, în perioada 17-22 iunie.

Avocatul acestuia a adăugat că Videanu a pierdut un contract important pentru exportul de marmură roz de Rușchița, în valoare de un milion de euro, din cauză că nu s-a putut întâlni cu partenerii săi din Arabia Saudită.

Videanu este judecat în dosarul ANRP sub control judiciar, el având interdicție de a părăsi teritoriul României.

La rândul său, Dorin Cocoș a cerut schimbarea locuinței în care stă în arest la domiciliu. El a arătat că acum locuiește într-un apartament împreună cu fiul său, Alin Cocoș, însă ar vrea să stea undeva cu chirie.

Dorin Cocoş a uitat cât de mică era celula din arestul Capitalei. Fostul soţ al Elenei Udrea se plânge acum că nu îi ajunge spaţiul din apartamentul pe care îl împarte cu fiul său, Alin, şi el în arest la domiciliu. Dorin Cocoş s-a confesat judecătorilor că la fiul său vine şi iubita, iar spaţiul din apartament este prea mic. „E un coşmar locativ, Dorin Cocoş stă în apartamentul lui Alin şi nu au loc”, a declarat avocatul lui Dorin Cocoş.

Mai mult, acesta a cerut să i se aprobe să poată lua legătura cu prima sa soţie, Olguţa, mama lui Alin, de care spune că este puternic legat sufleteşte. În plus, aceasta este şi cea care le găteşte lui Alin şi Dorin Cocoş.

Pe de altă parte, fosta șefă a DIICOT Alina Bica a solicitat revocarea arestului la domiciliu, susținând că este nevinovată. „Nu cred că un om care în 17 ani nu a avut nicio sesizare la adresa integrității sale după ce a ajuns șeful unei instituții a început să comită infracțiuni pe bandă rulantă. Nu sunt vinovată. De ce stau în arest la domiciliu?”, le-a spus Alina Bica magistraților.

Dosarul ANRP, cunoscut și ca dosarul „Bica 2”, a fost trimis de DNA în instanță pe data de 26 februarie, Adriean Videanu fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, el stând în arest preventiv în perioada 31 ianuarie — 6 februarie.

Dorin Cocoș este acuzat de trafic de influență (două fapte) și dare de mită iar fiul acestuia, Alin Cocoș, de complicitate la trafic de influență și complicitate la dare de mită.

Alina Bica a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită (2 fapte), abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (2 fapte) și favorizarea făptuitorului (2 fapte) iar Ionuț Florentin Mihăilescu este acuzat de complicitate la luare de mită.

Potrivit DNA, la data de 14 iunie 2014, Alina Bica a primit, prin intermediul fostului său consilier Ionuț Mihăilescu și în cote părți egale cu acesta, un teren în suprafață de 4.425 metri pătrați în Snagov, județul Ilfov.

Primirea acestui teren a fost în strânsă legătură cu validarea pe care Alina Bica a dispus-o la data de 15 martie 2011, în calitate de secretar de stat și de reprezentantă a Ministerului Justiției în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Agenției Naționale pentru Restituirea Proprietăților, a unui dosar de despăgubire pentru un teren din Capitală.


loading...