VIRAL Cine este bătrânelul aşezat cuminte la coadă într-un magazin. Fotografia a făcut ocolul internetului

O fotografie cu președintele Protugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa stând la coadă la cumpărături a ajuns virală. Îmbracat într-o ținută lejeră și cu mască, liderul și-a așteptat civilizat și fără să iasă în evidență rândul la casa de marcat. Însă, oamenii și-au dat seama cine este și nu le-a venit să creadă.

RomaniaTV.net
19 mai 2020, 14:56
VIRAL Cine este bătrânelul aşezat cuminte la coadă într-un magazin. Fotografia a făcut ocolul internetului

Marcelo Rebelo de Sousa a mers la cumpăraturi într-un hipermarket din Cascais, orașul în care locuiește singur, fără pază sau alți însoțitori. Îmbrăcat într-o pereche de pantaloni scurți și cu mască, președintele ar fi putut lejer să treacă neobservat. În plus, acesta s-a așezat la coada de la casa de marcat păstrând distanțarea socială și și-a așteptat rândul fară să facă abuz de funcția pe care o deține.

Imaginea cu liderul portughez în vârstă de 72 de ani așezat la coadă la supermarket ca un client normal a adunat numeroase laude în mediu virtual. Oamenii au apreciat modestia de care a dat dovadă. Marcelo Rebelo de Sousa a decis să intre în izolare la începutul lunii martie, după ce un caz de coronavirus fusese confirmat la o școală ai cărei elevi vizitaseră palatul prezidențial.

„Președintele, care nu prezintă niciun simptom al virusului, a decis să-și anuleze toate angajamentele publice, după ce a ascultat sfatul autorităților medicale”, potrivit unui comunicat de presă.

În Portugalia de la începutul pandemiei au fost confirmate 29.200 de persoane infectate, dintre care 1.231 au decedat. De asemenea, această țară a avut una dintre cele mai mari rate de testare din lume. Dintr-un eşantion de un milion de locuitori au fost testați aproximativ 39.000 de cetățeni. Măsurile de relaxare a restricțiilor în Portugalia au fost puse în aplicare de pe data de 4 mai, în contextul în care numărul infectărilor noi a început să scadă de la sfârșitul lunii martie.

Citeşte şi: Cehia şi Slovacia extind măsurile de relaxare. Miercuri se redeschid mall-urile şi restaurantele, de săptămâna viitoare începe şcoala