VIRAL! Furculițele au fost interzise în Canada? Mit sau realitate

Un clip viral a făcut furori pe internet, deoarece susține că furculițele au fost interzise în Canada și chiar prezintă un motiv istoric inedit.

17 mai 2021, 09:54
VIRAL! Furculițele au fost interzise în Canada? Mit sau realitate

Un clip viral, de pe Tik-Tok, care susține că furculițele au fost interzise în Canada, și chiar prezintă o cauză istorică pentru această măsură ciudată, s-a dovedit a fi o farsă savuroasă care susține de fapt interzicerea furculițelor de plastic.

Clipul este într-adevăr unul foarte convingător, și explică cum canadienii nu pot achiziționa furculițe nici măcar online, prin serviciul Amazon. Motivul prezentat în clip ar fi Marea Luptă a Furculițelor de la 1812, fapt confirmat și de o pagină de pe Wikipedia, prezentată tot în filmulețul de pe Tik-Tok.

„Un lucru pe care nu îl știați despre Canada este că furculițele sunt ilegale”, se precizează în clipul cu pricina.

Internauții au reacționat imediat și au fost foarte intrigați de această situație ciudată, notează TheFocus.

„Canadienilor, e adevărat că voi nu utilizați furculițe din cauza a nu știu ce luptă pe care ați avut-o acum mulți ani? Și atunci cum mâncați anumite feluri de mâncare, cum ar fi pastele?”, a postat un utilizator extrem de confuz.

Furculițele au fost interzise? O farsă pentru o cauză nobilă

Clipul era menit să fie o farsă ingenioasă care face referință la faptul că în octombrie 2020, Canada a adoptat o lege ce are drept scop eliminarea obiectelor din plastic de unică folosință. Țara își propune să-și atingă țelul până la sfârșitul lui 2021. Printre obiectele din plastic care vor fi eliminate din uz se numărără pungile, paiele sau containerele pentru mâncare.

Ministrul Mediului din Canada, Jonathan Wilkinson, a anunțat că această inițiativă face parte din planul Canadei de a elimina complet deșeurile din plastic până în 2030.

„Atunci când o măsură este aplicată eficient, producătorii mici și mari vor veni cu alternative pentru produsele din plastic”, a adăugat Ministrul Mediului din Canada.

@taylorjacksonphoto#canada_life🇨🇦 #canada #ontario #waterloo #funny #fyppp♬ original sound – Taylor Jackson Photographer