VIRAL Un chinez a făcut o piatră funerară browserului Internet Explorer, închis de Microsoft după 27 de ani

Microsoft a anunțat că închide Internet Explorer pe 15 iunie 2022, la aproape 27 de ani după lansarea browser-ului care a avut loc în august 1995.

17 iun. 2022, 22:48
VIRAL Un chinez a făcut o piatră funerară browserului Internet Explorer, închis de Microsoft după 27 de ani

Internet Explorer a fost poarta principală de acces la internet mulți ani la rând, într-o epocă în care Microsoft domina lumea tehnologiei, înainte de Google, Facebook și TikTok, și când browserul trebuia instalat pe computere cu un CD-rom.

Internet Explorer a intrat pe o pantă descendentă în ultimii ani. Cota sa de piața a scăzut sub pragul de 50% în 2010, iar în urmă cu un an era la aproape 5%, scrie The Guardian.

În anunțul prin care anul trecut îi comunica sfârșitul, Microsoft a spus că browserul Internet Explorer este lent, nu mai este practic sau compatibil cu noile tehnologii și este mai puțin sigur decât alte browsere moderne.

Pentru Jung Ki-young, un inginer de software sud-coreean, decizia Microsoft de a retrage browserul Internet Explorer a marcat sfârşitul unei relaţii de dragoste şi ură cu această tehnologie care durează de peste un sfert de secol.

Citeşte şi: Disney Plus s-a lansat oficial în România. Ce producții sunt disponibile pe platforma de streaming

Pentru a-i comemora dispariţia, a petrecut o lună şi 430.000 de woni (330 de dolari) pentru a concepe şi comanda o piatră funerară cu logo-ul „e” al Explorer şi epitaful în limba engleză: „A fost un instrument bun pentru a descărca alte browsere”.

După ce monumentul a fost expus într-o cafenea administrată de fratele său în oraşul Gyeongju din sudul ţării, o fotografie a pietrei funerare a devenit virală.

Jung a declarat că memorialul a arătat sentimentele faţă de vechiul software, care a jucat un rol atât de important în viaţa sa profesională.

Citeşte şi: Apple a dat lovitura în România. Profituri uriașe înregistrate în 2021