Apple a dat lovitura în România. Profituri uriașe înregistrate în 2021

Românii sunt mari fani Apple. Gigantul american, cu punct de lucru în țara noastră, a înregistrat prin intermediul subsidiarei locale un venit triplu în 2021, față de anul precedent. 

10 iun. 2022, 23:23
Apple a dat lovitura în România. Profituri uriașe înregistrate în 2021

Anul trecut, Apple Sales Romania SRL a raportat un venit total de 95,2 milioane de lei, triplu față de 2020, adică 32,8 milioane de lei. De asemenea, profitul net a crescut de 2,8 ori, de la 26,9, la 75,3 milioane de lei.

Și organigrama a crescut într-un ritm accelerat la Apple, de la 2 la 10 persoane.

 

Un nou sediu pentru compania Apple România

 

Anul trecut, compania americană cu punct de lucru în București și-a mutat sediul social de pe Bulevardul Mihalache, în Bucharest Tower Center. Inițial, sediul se afla într-o clădire de birouri din Campusul de lângă stațiunea de metrou Politehnica.

Compania Apple Sales Romania SRL, înființată în 2018, este condusă de către Peter Ronald Denwood, director Corporate Law – International al gigantului american.

Denwood mai figurează ca șef al firmelor locale Apple din Ucraina (n.r. – din primăvara lui 2021), Italia, Turcia, Grecia și Danemarca. Luna trecută, reprezentanți ai Apple Inc. s-au întâlnit cu autoritățile române. Cele două părți au discutat despre lansarea unui Centru de cercetare – dezvoltare, după modelul celor din Marea Britanie, Germania, Israel și Franța.

 

Apple va fi obligată să schimbe mufele de la iPhone

 

Compania Apple şi alţi producători de telefoane inteligente vor trebuie să implementeze, începând din toamana lui 2024, mufele de tip USB tip-C ca stardard unic de încărcare pentru dispozitivele comercializate în Uniunea Europeană.

USB-C va fi singurul tip de încărcător pentru telefoane la nivelul UE, aşa cum prevede o nouă lege anunţată marţi de oficialii europeni, conform CNN. Legislaţia prevede că „telefoanele mobile, tabletele, e-readerele, căștile, camerele digitale, consolele portabile de jocuri video și boxele portabile reîncărcabile printr-un cablu cu fir vor trebui să fie echipate cu un port USB tip- C”.