Sărbătorile de iarnă. Viralul finalului de an, roboţii care dansează mai bine ca oamenii. Nu ţi-ai dori să fii cu ei pe ring, la petrecerea de Revelion VIDEO

Roboţii Atlas şi Spot, de la Boston Dynamics, pot face o mulţime de lucruri: alergări, gimnastică de rutină sau chiar parkour. De asemenea, pot executa şi activităţi casnice, precum să spele vasele, dar ultima lor abilitate îi lasă pe toţi cu gura căscată. Roboţii ştiu şi să danseze.

30 dec. 2020, 09:36
Sărbătorile de iarnă. Viralul finalului de an, roboţii care dansează mai bine ca oamenii. Nu ţi-ai dori să fii cu ei pe ring, la petrecerea de Revelion VIDEO

Boston Dynamics a publicat un videoclip în care robotul umanoid Atlas execută mişcări de dans foarte bine coordonate, setate pe melodia „Do You Love Me”, a celor de la The Contours. Clipul poate fi numit viralul finalului de an, cu peste 2,3 milioane de vizualizări, la mai puţin de 24 de ore de la postarea pe Youtube.

Nu este prima oară când Boston Dynamics face publice abilitățile de dansatori ale roboților săi. În 2018, compania a prezentat un videoclip cu robotul Spot performând pe Uptown Funk, a lui Running Man, dar noul videoclip duce lucrurile la un alt nivel, cu robotul Atlas „rupând” ringul de dans, cum se spune în limbaj de club: sare, se unduieşte, se rotește şi execută graţios mixuri de mișcări, extrem de bine coordonat.

Citeşte şi Marile realizări din 2020. De la prima capsulă Hyperloop, testată de o româncă, până la roboţii chirurgi sau roboţii pictori

Întreaga noastră echipă s-a reunit pentru a sărbători începutul a ceea ce sperăm să fie un an mai fericit. La Mulți Ani de la noi, de la Boston Dynamics„, se arată în mesajul cretorilor robotului dansator, prilejuit de sărbătorile de iarnă.

Boston Dynamics a fost achiziționată recent de Hyundai, care a cumpărat firma de robotică de la SoftBank, în urma unei tranzacții de 1,1 miliarde de dolari. Compania a fost fondată inițial în 1992, ca un spin-off al Institutul de Tehnologie din Massachusetts, celebrul MIT, unde a devenit cunoscută pentru roboții săi cvadrupedali (în special, BigDog, finanțat de DARPA, un precursor al primului robot comercial al companiei, Spot). În 2013 a fost cumpărată de divizia X a Alphabet, iar în 2017 de către Softbank, după cum scrie The Verge.

Robotul Atlas, dansând „Do You Love Me”, viralul finalului de an: