Nicușor Dan vrea discuții cu ministrul Finanțelor pe tema banilor din Capitală. Câciu, răspuns tăios: Eu aș fi preferat să mă sunați. Ați preferat marketingul!

Nicuşor Dan a anunțat pe contul personal de Facebook, că după întrevederea cu premierul Ciucă la care au discutat despre situaţia privind subvenţia la căldură, vrea o întrevedere şi cu ministrul de Finanţe.

28 nov. 2021, 16:46
Nicușor Dan vrea discuții cu ministrul Finanțelor pe tema banilor din Capitală. Câciu, răspuns tăios: Eu aș fi preferat să mă sunați. Ați preferat marketingul!

Nicușor Dan vrea discuții cu ministrul Finanțelor pe tema banilor din Capitală. Primarul Capitalei vrea să îi prezinte situaţia financiară a Primăriei Capitalei, aşa cum este, nu distorsionată de declaraţiile Gabrielei Firea. Adrian Câciu i-a răspuns edilului tot pe Facebook la scurt timp, criticându-l pe Nicuşor Dan.

Nicușor Dan vrea discuții cu ministrul Finanțelor pe tema banilor din Capitală. Câciu, răspuns tăios: Eu aș fi preferat să mă sunați. Ați preferat marketingul!

Dan spune că Primăria nu a cerut bani de la Guvern pentru acest an şi a menţionat că va exista o mare dificultate în ianuarie 2022 deoarece la sfârşitul acestui an deoarece municipalitatea nu o să mai aibă niciun ban în cont.

Adrian Câciu i-a răspuns lui Nicuşor Dan tot pe Facebook, într-un comentariu la postarea primarului general. „Sunteţi doar la un telefon distanţă pentru a stabili o întâlnire. Discuţia va fi nu numai despre contabilitate şi bugetul anului viitor ci mai ales despre modul în care finantarea se transforma în servicii publice concrete şi de calitate pentru bucureşteni. Mulţumesc! PS: as fi preferat sa ma sunati, dumneavoastră ati preferat marketingul. Este ok.

Şi, în fine, am deschis şi subiectul urbanismului pentru că, oricât de mult am reuşi noi să facem lucrări de infrastructură, în condiţiile în care oraşele se dezvoltă haotic şi nu există un control în ceea priveşte construirea, nu o să ajungem deloc prea departe şi avem o instituţie a statului, Inspectoratul de Stat în Construcţii, care nu funcţionează”, a fost mesajul noului ministru al Finanţelor.

Premierul Nicolae Ciucă a avut sâmbătă o întrevedere cu primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan pentru a discuta despre majorarea preţului gigacaloriei în Bucureşti, subvenţii, preluarea ELCEN de către Primăria Capitalei, situaţia legată de urbanism şi bugetul municipalităţii.

„Am discutat despre contribuţia statului la subvenţia pentru gigacalorie pentru Bucureşti, dar şi pentru celelalte oraşe care au sisteme centralizate de încălzire. Al doilea subiect este intenţia municipalităţii, de 15 ani, de a prelua ELCEN şi a unifica producţia, transportul şi distribuţia energiei termice”, a declarat Nicuşor Dan, la finalul întrevederii cu premierul Ciucă, la Palatul Victoria.

Am discutat despre contribuţia statului la subvenţia pentru gigacalorie pentru Bucureşti, dar şi pentru celelalte oraşe care au sisteme centralizate de încălzire. Al doilea subiect este intenţia municipalităţii, de 15 ani, de a prelua ELCEN şi a unifica producţia, transportul şi distribuţia energiei termice.”, a spus el.

Citește și: Nicolae Ciucă, întâlnire de urgență cu primarul Capitalei. Cât vor plăti bucureştenii pentru căldură din decembrie. Nicuşor Dan: Populaţia nu va plăti pierderile de reţea