Virgil Ianțu a izbucnit în lacrimi la emisiunea „Copiii spun…“. Cu ce l-a impresionat un copil de 7 ani: „A fost o întâlnire ce mi-a rămas în suflet”

Virgil Ianțu a izbucnit în lacrimi la emisiunea „Copiii spun...“, după ce un copil în vârstă de șapte ani a recitat din Mihai Eminescu. În ediția specială de 1 Decembrie, Rareș, din Botoșani, l-a emoționat profund pe moderator, cu un fragment din „Geniu pustiu“.

07 dec. 2022, 15:48
Virgil Ianțu a izbucnit în lacrimi la emisiunea „Copiii spun…“. Cu ce l-a impresionat un copil de 7 ani: „A fost o întâlnire ce mi-a rămas în suflet”
Micul patriot și-a exprimat dragostea de istorie și țară

Virgil Ianțu a izbucnit în lacrimi la emisiunea „Copiii spun…“. Micul patriot și-a exprimat dragostea de istorie și țară, recitând câteva versuri din „Geniu pustiu”, de Mihai Eminescu. Rareș a impresionat o țară întreagă, începând cu prezentatorul emisiunii.

Eu vin din leagănul culturii, de la Botoșani. Îmi iubesc foarte mult țara și am mult respect față de ea. Foarte mulți oameni mi-au spus că sunt genial, dar le-am zis că mai am mult de învățat până să fiu genial”, a spus copilul.

„Oamenii noștri sunt de-un cosmopolitism sec, amar, sceptic, ba mai mult: au frumosul obicei de-a iubi orice-i străin, de-a urî tot ce-i românesc. Noi am rupt-o cu trecutul fie ca limbă, fie ca idee, fie ca mod de-a privi și a cugeta; căci altfel n-am putea trece în ochii Europei drept națiune civilizată.

Vezi la noi istorici ce nu cunosc istoria, literați și jurnaliști ce nu știu a scrie, actori ce nu știu a juca, miniștri ce nu știu a guverna, financieri ce nu știu a calcula și de aceea atâta hârtie mâzgălită fără nici un folos, de-aceea atâtea țipete bestiale care umplu atmosfera teatrului, de-aceea atâtea schimbări de ministeriu, de-aceea atâtea falimente“, a spus Rareș în monologul din „Geniu pustiu“.

Citește și: De ce nu s-au căsătorit Virgil Ianțu și mama fetiței lui. Cine este Roxana Alexandru: „Mă face zilnic să mă simt cel mai norocos om din lume”

Virgil Ianțu a izbucnit în lacrimi la emisiunea „Copiii spun…“

Pasiunea și trăirea cu care Rareș a recitat l-au impresionat până la lacrimi pe Virgil Ianțu. „Rareș e ca toți ceilalți copii care vin la emisiunea «Copiii spun…» Deschis, sincer, fără măști. Doar că el a făcut, pe lângă altele, o pasiune pentru România și pentru poezie. Pasiuni care, la mulți dintre noi, au dispărut. Când am citit ultima dată o poezie? Când ne-am lăudat țara ultima dată?

Pe lângă aceste pasiuni, Rareș este extrem de talentat. Recită cu o intonație și o trăire cu totul speciale. Aceste lucruri se simt, nu se învață, iar el simte ca un om mare sau poate mult mai frumos. A fost o întâlnire ce mi-a rămas în suflet și vreau să le mulțumesc lui și minunaților lui părinți pentru onoarea de a-l cunoaște pe Rareș. Sigur vom rămâne prieteni“, a declarat Virgil Ianțu, pentru Adevarul.ro.