Virgil Ianțu spune ce le lipsește tinerilor din noile generații: Nu știu de ce e nebunia asta!

Virgil Ianțu vine cu declarații surprinzătoare despre viața și familia lui, dar și sfaturile pe care le transmite noilor generații. Totul a avut loc în podcastul ”La bani mărunți”.

11 feb. 2022, 08:57
Virgil Ianțu spune ce le lipsește tinerilor din noile generații: Nu știu de ce e nebunia asta!

Virgil Ianțu spune ce le lipsește tinerilor din noile generații. Acesta spune că valulului de adolescenți le lipsește acum educația financiară, iar unul dintre puținele sfaturi primite de la părinții săi a fost să nu rămână niciodată dator.

Virgil Ianțu spune ce le lipsește tinerilor din noile generații. Ce spune prezentatorul TV

„Nici eu nu am avut parte de educație financiară, în afară de faptul că ai mei mi-au spus: niciodată să nu rămâi dator cuiva. Asta a fost sănătos pentru mine, poate de asta nu am ajuns antreprenor, că nu mi-am făcut credit niciodată”, a afirmat Virgil Ianțu. Ideea că ar putea datora sume mari unei bănci l-ar speria, însă admite că în afaceri e nevoie de asumarea unor riscuri. Cunosc oameni, antreprenori, am prieteni, mă gândesc cum or trăi ei noaptea cu gândul că au de dat nu știu câte milioane de euro unei bănci. Am fost învățat de mic să trăiesc safe din punct de vedere financiar: nu te lungi mai mult decât îți e plapuma, cum se spune. Pe de o parte, cred că e sănătos, dar pe de altă parte cred că ești îngrădit și nu poți depăși un anumit nivel.

De ce nu sunt învățați tinerii – deși unii, izolat, fac asta – învață, fii bun, fii creativ și gândește un business care să creeze locuri de muncă și să îți aducă venituri mari.

Cele mai trăznite fapte cred că le-ar face fata mea. Un exemplu pe care îl dau, apropo de educația financiară pe care o stăpânesc în mică măsură, dar pe care aș vrea să o transmit fetei mele: încerc să îi explic că există familii care trăiesc un an din banii pe care eu ar trebui să îi dau pe o pereche de teniși. Nu știu de ce e nebunia asta cu tenișii scumpi, m-a terminat treaba asta. Eu înțeleg că există o luptă, o concurență la școală, dar încerc, cât de des pot, să îi dau exemplul ăsta și alte exemple, ca principiu, să înțeleagă că poate să își ia tenișii ăștia în momentul în care muncește. Dar sunt convins că, din prima slujbă, ea nu o să dea atâția banii pe așa ceva. Sau dacă o să dea, o să simtă. Din fericire, am un copil care înțelege”, a spus el, potrivit Republica.

Citește și: Virgil Ianțu a dezvăluit că nu se poate căsători cu partenera sa după 15 ani de relație: „Preotul a zis că nu poate să ne facă cununia”