Virgil Musta, avertisment pentru români: Trebuie să fim responsabili. Virusul există şi când lăsam garda jos, atacă rău

Virgil Musta, medicul coordonator al Spitalului Covid din Timișoara, continuă să atragă atenţia asupra pericolelor coronavirusului. Medicul susţine că virusul atacă mai rău atunci când oamenii lasă garda jos.

RomaniaTV.net
01 iul. 2020, 10:25
Virgil Musta, avertisment pentru români: Trebuie să fim responsabili. Virusul există şi când lăsam garda jos, atacă rău

Medicul a vorbit la Digi24 despre ultimele cifre oficiale privind evoluția îmbolnăvirilor în România. Acesta susţine că trebuie responsabilizate persoanele a căror activitatea e posibil să producă îmbolnăvire.

Citeşte şi: BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA. Numărul cazurilor de infectări zilnice rămâne peste 300. Cifre alarmante prezentate de autorităţi

„Numărul este foarte mare și oscilează. Sunt zone cu foarte mulți pacienți si aceste zone sunt focare importante care, dacă nu sunt izolate sau nu se iau măsuri urgente, e risc să se extindă și în alte părți ale țării. Trebuie responsabilizați cei a căror activitate e posibil să producă îmbolnăvire. Unde nu se dorește respectarea regulilor trebuie identificate aceste activități, societăți și luate măsuri contra acestora” ,  a declarat medicul pentru Digi24.

Medicul susţine că românii trebuie să fie responsabili şi solidari şi trebuie să aibă grijă de persoanele din jur. Acesta a adăugat faptul că în ultimul timp s-a dovedit faptul că şi pacienţii cu o stare de sănătate şi fără comorbidităţi fac forme severe sau rămân cu urme.

„Virusul există și când lăsăm garda jos, atacă rău. Trebuie să fim responsabili și conștienți și solidari. Dacă eu consider că personal nu pot păți nimic, trebuie să am grijă de cei din jur. În ultimul timp s-a dovedit că și pacienții cu stare de sănătate aparent bună și fără comorbidități fac forme severe sau rămân cu urme severe. Trebuie luate măsuri. În orice țară unde au apărut focare au fost rapid izolate și neutralizate”, a declarat Virgil Musta.

În ultimele 24 de ore, în România, au fost raportate 326 de cazuri noi de COVID-19, din 12.585 de teste efectuate. De asemenea, 16 persoane infectate cu noul coronavirus au murit. Numărul persoanelor internate la Terapie Intensivă a crescut, dacă ieri erua 205 pacienţi, astăzi sunt 222.