Virgil Musta, după numărul mare de cazuri COVID: „Ne confrutăm cu al doilea val al pandemiei”

Medicul infecţionist Virgil Musta susţine că este foarte probabil ca România să se confrunte cu al doile val al pandemiei de coronavirus Miercuri, 30 septembrie, a fost raportat cel mai mare număr de cazuri COVID din ţară, peste 2.000. 

RomaniaTV.net
30 sept. 2020, 13:11
Virgil Musta, după numărul mare de cazuri COVID: „Ne confrutăm cu al doilea val al pandemiei”

Medicul a declarat la Antena3 că România se află în faza în care nu doar focarele produc noi îmbolnăviri, ci şi transmiterea comunitară.

Citeşte şi: Medicul Virgil Musta îi îndeamnă pe români să meargă la vot: „Ţine de fiecare dintre noi să ne implicăm activ”

„Suntem în continuare în faza ascendentă a pandemiei. Arată că, foarte probabil, ne confruntăm cu al doilea val al pandemiei, care începe la un nivel crescut al infectaţilor. E momentul în care fiecare persoană cu care ne întâlnim poate fi considerată pozitivă. Suntem într-o perioadă a fazei comunitare a epidemiei. Asta înseamă că nu atât focarele produc cazurile, ci contactul cu persoanele din jurul nostru pe care nu le ştim sau, chiar dacă ştim că sunt contaminate, neglijăm în a ne feri”, susţine medicul.

Musta consideră că numărul cazurilor va creşte în continuare dacă oamenii nu vor fi mai atenţi cu distanţarea socială, purtarea măştii de protecţie şi igienă.


loading...